Злонамерна проширења за Мицрософт Едге која циљају кориснике у дивљини

 Мицрософт Едге екстензије

Мицрософт је уклонио пет злонамерних Едге екстензија из своје веб продавнице због забринутости да убацују огласе у резултате Гоогле и Бинг претраге. Сва лажна проширења су се представљала као легитимне апликације, али су заправо пронађена како убацују рекламе без дозволе корисника.

Пет екстензија - НордВПН, Адгуард ВПН, ТуннелБеар ВПН, Тхе Греат Суспендер и
Плутајући плејер – пронађени су у Едге продавници додатака са потпуно истим именом као и оригинални додатак у Цхроме веб продавници.

Већина људи не би приметила да су ово лажна проширења и већина не би прошла кроз негативне критике лажних екстензија. Погођени корисници оставили су негативне критике у Едге продавници и другима достигао до заједнице на Реддиту да потражи помоћ.Проблем је први пут пријављен прошле недеље, али је нашироко пријављен ове недеље након што је више корисника приметило сумњиве огласе у резултатима претраге. Извештаје је уочио инжењер Мицрософт Едге и увредљиви додаци су одмах уклоњени из Едге продавнице.

Није јасно које лоше ефекте би проширење могло да изазове, али извештаји су открили да су корисници били погођени лажним огласима у резултатима претраге, а други су преусмерени на потпуно непознат претраживач, као што је приказано на слици испод.

 Едге претраживач преусмерава

Мицрософт Едге злонамерно преусмеравање

Инжењер Мицрософт Едге је понудио неколико савета за оне који су недавно преузели злонамерне екстензије и забринути су да их још увек користе.

Ако сте користили било које од ових проширења инсталираних директно из Мицрософт Едге Аддон продавнице, предлажемо да их уклоните са едге://ектенсионс, програмера написао .

Као што смо горе поменули, Мицрософт је већ уклонио екстензије из продавнице и Едге претраживач ће приказати упозорење ако се екстензије нађу активним у вашем систему.

Ако желите да будете сигурни да сте безбедни, увек можете ручно да деинсталирате проширења са Мицрософт Едге-а и поново инсталирате оригиналну верзију из Цхроме продавнице ако су вам та проширења заиста потребна.

Иако Мицрософт не би требало да дозволи да оваква проширења прођу кроз процес одобравања, ово је чест проблем и Цхроме продавница је такође пуна лажних екстензија.

Када инсталирате било које проширење из било које продавнице, требало би да пажљиво погледате име издавача, њихову политику приватности, испитате најновије негативне критике и уверите се да је прегледач ажуран. Такође је добра пракса да се избегну непотребна проширења.

Напоменути да Мицрософт је такође објавио ажурирање Едге 87 ове недеље са новим безбедносним/приватним функцијама и требало би да га преузмете (ако већ нисте).

Популар Постс