Зашто Виндовс 10 гура застареле драјвере преко Виндовс Упдате-а

 Ажурирања драјвера за Виндовс 10

Виндовс 10 је сада гурање застарелих драјвера и може изазвати проблеме ако имате навику да инсталирате исправке без обраћања пажње на број верзије драјвера и датум његовог објављивања.

Као што смо известили прошлог месеца, Виндовс 10 сада омогућава корисницима да преузму и инсталирају опционе драјвере директно са Виндовс Упдате-а.

Раније је ова функција била доступна преко Управљача уређајима, али је Мицрософт недавно уклонио функцију из Управљача уређајима и додао је у Виндовс Упдате у одељку „Опционална ажурирања“.Неким корисницима су сервирана ажурирања драјвера наведена као ИНТЕЛ – Систем, а датум издавања је постављен на 1968. У ствари, Виндовс Упдате такође нуди више драјвера са истим именом, датумом издавања и бројем верзије.

 Виндовс опциони драјвери

Информације о сваком драјверу и његовом броју верзије или датуму издавања преузимају се из ИНФ пакета, који је у основи текстуална датотека која садржи све детаље и креирана је од стране ОЕМ-а.

Информације садржане у ИНФ датотеци би требало да одражавају датум креирања, али понекад произвођач намерно да датум датума уназад да би испоручио најновију верзију корисницима.

Сваки управљачки програм представља најбоље опционо ажурирање за јединствени уређај (екран, тастатура, миш, итд.) на систему.

Речено нам је да Мицрософт разматра промене корисничког интерфејса како би побољшао искуство опционих ажурирања на основу повратних информација корисника.

Ови управљачки програми, који се налазе на панелу поставки опционих ажурирања, гурнути су на уређаје који нису регистровани у програму Виндовс Инсидер.

Такође је вредно напоменути да су ови драјвери опциони и требало би да размислите о њиховој инсталацији само када имате проблем са одређеним драјвером уређаја.

На пример, ако имате проблема након ажурирања управљачког програма за Интел ДЦХ, можете да отворите апликацију Подешавања и примените опционално ажурирање управљачког програма екрана, које укључује прилагођавање које је направио ваш ОЕМ.

Такође, опциони драјвери су генерално застарели и укључују прилагођавање ОЕМ-а за разлику од драјвера које обезбеђују произвођачи, као што су Интел, Нвидиа и АМД.

Увек би требало да преузмете и инсталирате драјвере ручно са веб локација произвођача ако желите најажурније верзије.

Популар Постс