Заобљене иконе оперативног система Виндовс 10 сада се проширују на Мицрософт Едге

Мицрософт полако примењује нови дизајн икона за своје апликације на свим платформама. Уместо икона са квадратним распоредом и оштрим ивицама, Виндовс 10 прелази на заобљени квадратни облик и Мицрософт каже да ће ови нови заобљени углови бити визуелно привлачнији и лакши за варење.

Мицрософт жели да унесе доследност и чистији изглед у све своје апликације. Раније ове године, Мицрософт је почео да гура нове иконе на Оффице апликације, апликације за пријемно сандуче и друге апликације прве стране на Виндовс 10. Мицрософт је такође ажурирао апликације прве стране као што је Калкулатор са заобљеним угловима .

Мицрософт је сада почео да уводи ново ажурирање за Цхромиум Едге које одбацује оштре иконе за иконе са заобљеним ивицама. Ажурирање иде на тестере у Едге Цанари и биће пуштено свима касније ове године.Ове промене су суптилне, али ипак приметне када упоредите стари дизајн са новим.

 Мицрософт Едге заобљене иконе

Као што можете приметити у горњем поређењу, Мицрософт одбацује оштре углове за нове заобљене углове попречно, чинећи да се иконе осећају као да живе у стварном свету.

Ови искачући прозори се могу наћи у менију, страници са подешавањима, искачућим упозорењима или десним кликом (контекстном) менију.

 Контекстни мени са заобљеним ивицама

Опет, ове промене су суптилне, али су уочљиве ако пажљиво погледате и то је још једна потврда да се Мицрософт у великој мери клади на заобљене иконе.

 Подешавања ивица заобљене иконе

Очекује се да ће ови заобљени углови и иконе заменити оштре углове корисничког интерфејса Метро у свим апликацијама. На пример, најновије ажурирање за апликацију Алармс & Цлоцк за Виндовс 10 увело је заобљене ивице.

Такође је вредно напоменути да су Виндовс Виста и Виндовс 7 имали заобљене углове, међутим, компанија је одлучила да уклони све заобљене углове и аеро ефекат када је Мицрософт усвојио Метро УИ и Флуент Десигн УИ са Виндовс 8 и Виндовс 10 респективно.

 Апликација Виндовс 10 Филмови

Апликација Филмови и филмови са заобљеним угловима

Очекује се да ће Виндовс 10 добити ново ажурирање корисничког интерфејса у другој половини 2021. и такође ће се фокусирати на заобљене углове. Тренутни план је да се побољша конзистентност у свим производима, имплементирају нове иконе, уклони позадина акцента иза икона апликација и на крају замени кориснички интерфејс Виндовс 10 са ВинУИ заснованим на Флуент Десигн-у.

Популар Постс