Занимљив патент показује Интелов склопиви таблет са троструким дизајном

 Интел Тигер Рапидс

Слика љубазношћу: Марк Хацхман / ИДГ

Још 2018. године, Интел је показао склопиви ПЦ концепт са два екрана назван Тигер Рапидс са екранима од 7,9 инча. Изгледа да је Интел такође поднео патент за таблет који постаје паметни телефон када се преклопи.

Као што је приказано на слици испод, патентирани уређај изгледа као екран за ношење који се може склопити. У одељку описа, Интел каже да патент показује уређај са склопивим екранима који се могу склопити и уређај нуди више приказа – напред, позади, одозго, доле, десно и лево.Патентни цртеж је открио да Интелов уређај има троструки дизајн и да се може користити као паметни телефон, таблет и 2-у-1.

 Интел патент за склопиви уређај

Слика љубазношћу: УПСТО

Тренд склопивих телефона и таблета је несумњиво у порасту, а прича се да велика имена попут Мицрософта, Самсунг раде на својим иновативним склопивим уређајима са флексибилним екраном и механизмом шарке.

Док Самсунг планира да објави свој склопиви телефон у првој половини 2019. године, очекује се да ће Мицрософт-ов склопиви уређај бити лансиран касније ове године.

 Интел патент

Слика љубазношћу: УПСТО

Интелов патент се вероватно неће претворити у прави производ. Могуће је да је патентирани уређај намењен као референтни дизајн да покаже производним партнерима шта је могуће.

Према новим сазнањима, Мицрософт оптимизује свој Виндовс 10 оперативни систем за склопиве уређаје , тако да можемо очекивати да ће се још више компанија укључити у тренд и лансирати уређаје телефона који се могу отворити као таблет и стати у ваш џеп.

Популар Постс