ВЛЦ Медиа Плаиер би могао да добије велике промене корисничког интерфејса у оперативном систему Виндовс 10

 ВЛЦ апликација за Виндовс

Слика љубазношћу: Видеолан.орг

ВЛЦ медиа плејер се често описује као најсвестранији медијски плејер. Док је УКС (корисничко искуство – употребљивост, приступачност) добар, кориснички интерфејс (кориснички интерфејс за интеракцију) није довољно модеран према најновијим стандардима Виндовс 10.

Ако спадате у групу људи који нису задовољни тренутним изгледом, ВЛЦ има заиста добре вести за кориснике свог медиа плејера.На догађају Фосдем 2019, ВЛЦ-ов програмер Јеан-Баптисте Кемпф открио да би медијски плејер отвореног кода могао добити читаво побољшање корисничког интерфејса на Виндовс 10, ГНОМЕ, КДЕ Пласма.

У видео сесија , ВЛЦ-ов програмер је рекао да се интерфејс Виндовс-а 10 доста променио, али се кориснички интерфејс медијског плејера није променио у последњих неколико година. Иако је УКС добар, он каже да се корисници жале на кориснички интерфејс који је у овом тренутку престар и не одговара тренутним стандардима.

 ВЛЦ слајдови

У блиској будућности, можете очекивати да ће ВЛЦ постати модеран, али језгро УКС (позиционирање елемената) ће остати непромењено. Вероватно је да ће компанија ажурирати елементе и компоненте модернијом завршном обрадом како би одговарала тренутним стандардима.

Можете очекивати модерне функције, транспарентност, побољшане контроле и још много тога у ВЛЦ 4.0 за Виндовс.

Медиа Либрари

 ВЛЦ дневник промена

ВЛЦ такође планира да донесе Медиа Либари која је већ доступна на Андроид-у на десктопу. ВЛЦ-ова медијска библиотека би требало да скенира сав медијски садржај на вашем рачунару и прикаже откривене видео датотеке на контролној табли заснованој на мрежи. Функција ће такође груписати садржај у одређеном редоследу. Библиотека медија ће бити опциона функција и корисницима ће бити дозвољено да је се отарасе.

ВЛЦ 4.0 ће такође увести подршку за 3Д и ВР (Виндовс Медиа Реалити, Вице, Оцулус, ПСВР).

ВЛЦ такође ради на следећим карактеристикама:

  • Ваиланд заправо ради.
  • УПнП Рендеринг, АирПлаи излаз, као ЦхромеЦаст.
  • ХЕИФ, Дасх/Вебм, ТТМЛ слике, АВ1 кодирање, ВебВТТ.
  • СДИ као стреам излаз.
  • СМБв2/в3.
  • РИСТ (унутра и ван).

Са ажурирањем 4.0, ВЛЦ планира да укине подршку за неке старије оперативне системе, укључујући Виндовс КСП и Виста.

Побољшања корисничког интерфејса за ВЛЦ медије су одавно потребна и изгледа да ће пројекат отвореног кода коначно имати модеран изглед на Виндовс-у.

Популар Постс