Висока потрошња процесора у оперативном систему Виндовс 10 је последица ажурирања, али постоји решење

 Виндовс 10 висока потрошња процесора

Раније овог месеца, и Мицрософт и Интел су објавили нове исправке за Виндовс 10. Иако је ажурирање за Виндовс 10 донело бројне поправке, чини се да је такође увело озбиљан проблем са перформансама где ће корисници приметити високу употребу ЦПУ-а када раде нормалне задатке и ФПС пада у игрицама.

Корисници су пријавили пораст у употреби ЦПУ-а након што су два ажурирања испоручена овог месеца - Виндовс 10 децембарско ажурирање и ажурирање Интел Дривер & Софтваре Ассистант Тоол.

У неким случајевима, проблем лежи у оперативном систему Виндовс 10 КБ4592438 и деинсталирање ажурирања би то требало да поправи. У исто време, постоји још једна грешка у високој употреби ЦПУ-а, коју изазива Интел Дривер & Софтваре Ассистант Тоол (ДСА).Корисници су се жалили на Реддит-у како њихови рачунари сада пате од невероватно велике употребе ЦПУ-а и неисправан процес је „ДСАСервице“.

 Употреба ЦПУ-а ДСАСервице

ДСАСервице је укључен у Интелов алат за ажурирање софтвера за Виндовс 10 и наводно ради у позадини често, што узрокује велику употребу ЦПУ-а за неке људе.

Био сам луд за овим. Висока потрошња процесора и диска… Нисам могао чак ни да видим стримове и видео записе. Деинсталирао сам тај програм, приметио је један корисник у Реддит тхреад .

Проблем би могао бити узрокован ажурирањем ДСАСервице (ДСАСервице.еке), које узрокује скокове од око 50-100%, као и пад ФПС-а. У исто време, могуће је да Интелов ДСА има проблем са најновијом верзијом оперативног система Виндовс 10, због чега неки корисници насумично виде високу употребу ЦПУ-а.

На срећу, корисници су пронашли једноставно решење за проблем – деинсталирали Интелов софтвер или кумулативно ажурирање, а затим привремено паузирали ажурирања. Као и увек, пре него што деинсталирате кумулативно ажурирање, уверите се да сте прво направили резервну копију и пазите на безбедносне промене које ћете направити.

Могуће је да су Интел и Мицрософт већ свесни проблема и да раде на решењу које ће се аутоматски применити путем Виндовс Упдате или Интел ДСА.

Популар Постс