Више извештаја о ажурирању оперативног система Виндовс 10 које брише личне датотеке

  Инсталирајте ажурирање за Виндовс 10 за мај 2019

Прошле седмице, Мицрософт је повукао ажурирање за Виндовс 10 КБ4524244 након што је откривено да је мали број корисника претрпео катастрофалан квар укључујући проблеме са покретањем. Иако је та одређена безбедносна закрпа уклоњена, постоји још једно проблематично ажурирање са још више проблема.

Мицрософт је 11. фебруара објавио кумулативно ажурирање „КБ4532693“ са важним безбедносним исправкама, али закрпа наводно сакрива и брише садржај радне површине.

Грешка у ажурирању покреће Виндовс 10 са нетачним и привременим корисничким профилом, а одговарајући подаци корисника за неке фасцикле нестају. Као Мицрософт тим за подршку потврдио , подаци се могу вратити ручним преносом садржаја из привременог профила у нови профил.Међутим, постоји још већи проблем за неке купце. Према изолованим извештајима, каже се да ажурирање за Виндовс 10 КБ4532693 „брише“ датотеке и корисници не могу да пронађу своје податке у фасцикли привременог профила. У најгорим случајевима, корисници су изгубили све своје личне податке и не могу их повратити чак ни након деинсталирања закрпе.

Ово ажурирање КБ4532693 изазвало је брисање свих података на мом лаптопу. Чак и након деинсталирања ажурирања, лаптоп се неће успешно покренути. Затим враћање лаптопа на фабричка подешавања уз одабир да сви лични подаци буду избрисани. СВЕ. Ово је велики зез. Невероватно, фрустриран корисник написао .

Немам речи, ово ми се управо десило, само сам дошао да то потврдим, има га по целом вебу, али није само неколико фајлова, за мене су то биле десетине гигабајта података, ово је дефинитивно крај реда , више не користим Виндовс срање ОС, ово је једноставно превише!! Чак сам и онемогућио ажурирање, нисам добио никакво упозорење, почело је аутоматски чак и са мојим заштитним зидом који је блокирао десетине Мицрософт ИП-ова, не могу и више не желим да користим тако лош, јадан и ужасан систем који остаје најгори и најгори сваке године без обзира на фејслифт добија, други љути корисник је потврдио потенцијалну грешку за брисање података.

  Извештаји о грешкама

Постоје само изоловани извештаји о грешци и не можемо утврдити колико су ове врсте проблема распрострањене и озбиљне.

Ако је ваш рачунар аутоматски инсталирао закрпу и нисте приметили никакве проблеме, онда нема потребе да деинсталирате КБ4532693. Требало би да га уклоните само ако имате проблема и то неће утицати на претходна кумулативна ажурирања која сте инсталирали.

Мицрософтов метод ажурирања и тестирања Виндовс-а критикован је откако је отпустио већи део свог КА тима. Виндовс ажурирања тренутно тестирају Мицрософт програмери на стварним и виртуелним машинама, а корисници су уписани у програм Виндовс Инсидер.

Проблем је у томе што многи Виндовс Инсајдери не пријављују стварне грешке Мицрософт-у и већина људи не тестира верзије прегледа на својим дневним драјверима. Многи тестирају преглед који се гради у ВМ-овима или на секундарним системима, који се не могу сматрати стварним производним окружењем.

Док Мицрософт ради на фундаменталним променама како би ажурирања за Виндовс учинили безбеднијим, компанија испоручује своја ажурирања много брже и аутоматски, што је изазвало више проблема за потрошаче и предузећа.

Одрицање од одговорности: Чланак је у потпуности заснован на извештајима корисника. Виндовс Латест не тврди, не гарантује за тачност или потпуност у овом чланку или повезаним страницама, и неће бити одговоран за било шта што кажемо у овом чланку.

Популар Постс