Више функција оперативног система Виндовс 10Кс долази на вашу радну површину Виндовс 10

 Функције оперативног система Виндовс 10Кс

Виндовс 10Кс ће први пут дебитовати на новим уређајима са једним екраном у пролеће 2021 , али ваш тренутни уређај ће такође добити нове функције из Мицрософтовог модуларног ОС-а. Како смо известили у мају, Функције оперативног система Виндовс 10Кс могле би доћи до Виндовс 10 раније него што се очекивало и то се већ дешава интерно.

Мицрософт се тренутно спрема да омогући корисницима у програму Виндовс Инсидер да испробају функције оперативног система Виндовс 10Кс, али неки срећни тестери већ могу да приступе скривеним функцијама.

Прошлог месеца, Мицрософт је почео са увођењем Емоџи + међуспремник оперативног система Виндовс 10Кс и нову тастатуру на додир за кориснике десктоп рачунара.Мицрософт сада планира да објави ново ажурирање за Виндовс 10 са новим ООБЕ искуством (из кутије) које у потпуности мења начин на који подешавате свој уређај.

Ово ново искуство се преноси са Виндовс 10Кс, а кориснички интерфејс је заснован на ХТМЛ и ЦСС коду. Другим речима, нови ООБЕ екран је заснован на вебу и Мицрософт би требало да буде у могућности да га ажурира чешће.

 Виндовс 10Кс ООБЕ

Тренутно, Виндовс 10 долази са старомодним искуством подешавања које вас приморава да користите Цортана и Мицрософт услуге.

Тренутно искуство, које је у плавој естетици, није баш лако за корисника, али ООБЕ екран заснован на Виндовс-у 10Кс одбацује Цортану и нуди традиционално искуство читања засновано на прозору.

То значи да не морате да чекате да Цортана заврши разговор и промовише Мицрософт услуге. У новом искуству подешавања можете да конфигуришете Мицрософтове алате, изаберете жељене поставке налога, прилагодите подешавања приватности и омогућите Цортана.

 Виндовс 10 ООБЕ екран

Као што можете видети на горњем снимку екрана, сам нови ООБЕ прозор је бео, али Мицрософт такође ради на тамној варијанти. Овај нови кориснички интерфејс прозора је прилагодљив и прилагођаваће се различитим актерима облика, укључујући уређаје са два екрана када буду доступни на тржишту.

Као што смо споменули на почетку, ово је само почетак и више Виндовс 10Кс функција би могло доћи до Виндовс 10 следеће године.

На пример, такође се каже да ће брже искуство ажурирања за Виндовс ускоро стићи на десктоп рачунаре, што би могло значити да ћете моћи да примените ажурирања за Виндовс за неколико минута.

Популар Постс