Више детаља о новом Мицрософт-овом Едге претраживачу за Виндовс 10 појављује се на мрежи

 Мицрософт Едге екстензије

Мицрософт је прошле године најавио да обнавља Едге прегледач за коришћење Цхромиум ресурса и Блинк рендеринг енгине. Прелазак на Цхромиум ресурсе ће донети неколико великих побољшања Едге претраживача, укључујући приступ великој колекцији екстензија и ажурирања независно од нових издања Виндовс-а.

Мицрософт је већ почео доприноси Цхромиум заједници а такође је направио важне обавезе које ће побољшати Цхромиум претраживаче, укључујући Едге и Цхроме.

Недавно, тхе снимци екрана Мицрософт-овог прегледача Едге заснованог на Цхромиум-у појавио на мрежи, откривајући да произвођач софтвера покушава да задржи модеран кориснички интерфејс и да има тренутни Едге претраживач.Мицрософт Едге интерфејс и функције

 Изненађујуће, упркос томе што нови Мицрософт Едге ради са свим екстензијама за Гоогле Цхроме, Мицрософт жели да има своју сопствену продавницу екстензија. Брза пречица до ове продавнице биће постављена у главном корисничком интерфејсу, а корисницима ће бити дозвољено да инсталирају друга проширења из Цхроме веб продавнице након омогућавања наменске опције на екрану подешавања.

Кредит за слику: Неовин

Прелазак на Цхромиум очигледно захтева значајне промене. Према извештајима, Мицрософт Едге неће бити клон Цхроме-а или других Цхромиум претраживача. Нови Едге претраживач је још увек у раној фази развоја и Мицрософт-у је потребно време да дизајнира сопствени кориснички интерфејс на врху Цхромиум-а.

Мицрософт ће ускоро почети са испоруком верзија за преглед Едге заснованог на Цхромиум-у Инсајдерима. Иако процурела верзија Едге-а изгледа слично Цхромиум-у, коначна верзија, која ће стићи касније ове или почетком следеће године, неће личити на изглед Цхроме претраживача.

Мицрософт ће на крају развити јединствене функције за Едге како би се разликовао од других претраживача. На пример, компанија би могла да пренесе све популарне функције које имамо у тренутној верзији Едге-а, укључујући подршку за писање на вебу, побољшања приступачности, бољу подршку за превлачење и испуштање са Оутлоок-ом, тамни режим и још много тога.

Документација баца светло на развој новог претраживача Едге

Мицрософтов документ подршке је открио да ће претраживач у почетку бити понуђен само Виндовс 10 бета тестерима у 64-битној верзији.

Мицрософт Едге Инсидер верзије су тренутно подржане само у оперативном систему Виндовс 10 (64-бит). Друге верзије Виндовс-а тренутно нису подржане, наводи се у документу.

Није познато да ли је ово грешка и да ли ће прва верзија за преглед Едге-а подржати више верзија оперативног система Виндовс.

Мицрософт није најавио када планира да објави нови претраживач за инсајдере, али с обзиром на то да се на интернету појављују цурења, постоје добре шансе да ће Едге заснован на Цхромиуму изаћи раније него што се очекивало.

Популар Постс