Више детаља о Мицрософт-овом Виндовс Лите ОС-у за који се причало појављује се на мрежи

 ХП Елите к3 са Виндовс 10

Слика љубазношћу: ПЦВорлд.цом

Каже се да је Мицрософт ради на лаганој верзији оперативног система за десктоп рачунаре под називом „Лите“ и намењен је да буде оптимизован за 2-у-1, лаптопове и таблете. Према Бреду Самсу, „Лите“ оперативни систем је директно усмерен на оне попут приступачних 2-у-1 који користе лагани Цхроме ОС од Гоогле-а.

Према извештају, Виндовс Лите може, али не мора бити промовисан под брендом Виндовс. Име Лите би могло да буде место за интерни развој и компанија би се могла одлучити за потпуно другачије име када донесе ОС на тржиште.Заиста лагани оперативни систем ће покретати приступачне уређаје новог формата од Мицрософт-ових партнера. Нови извештај тврди да Мицрософт ради на Лите-у за две врсте уређаја – Центаурус и Пегасус.

Као што је последњи извештај открио, Центаурус уређаји су уређаји са два екрана. Пегасус се, с друге стране, односи на нову линију лаптопова са различитим конфигурацијама или функцијама које користе Лите ОС.

Мицрософт-ов убица Цхроме ОС-а о коме се прича

За разлику од Виндовса 10, Мицрософтов Лите оперативни систем ће наводно бити поједностављен и усмерен на једноставнији случај употребе како би се такмичио са Цхроме ОС-ом у образовном сектору и другим тржиштима. Лите ће бити најбољи избор за потребе у покрету, а Виндовс 10 ће увек остати најбољи избор за више задатака и продуктивност.

 Светла тема за Виндовс 10

Лите не би требало да замени ниједну постојећу верзију Виндовс-а и није нешто што би корисници могли да користе на радној површини. Лите, за коју се каже да је заиста лагана платформа, такође ће имати функцију тренутног укључивања и требало би да може да ради на било ком ЦПУ-у.

Мицрософт можда планира да позиционира Лите као своје решење за претраживање интернета, гледање филмова, мобилност и лагану употребу. Виндовс 10 ће, с друге стране, наставити да служи као мултитаскинг, продуктивност и погон предузећа.

Мицрософт није потврдио развој ниједног новог оперативног система, али ако је веровати гласинама и спекулацијама, више детаља у вези са тим би могло бити подељено за неколико месеци. Могли бисмо да видимо лансирање Лите-а крајем 2019. године на бројним новим уређајима.

Популар Постс