Виндовс Дефендер прескаче датотеке у оперативном систему Виндовс 10, али постоји решење

 Виндовс безбедност

Сви Виндовс 10 рачунари долазе са унапред инсталираним Виндовс Дефендер-ом, који ће бити преименован у Мицрософт Дефендер, једнак је безбедносним производима трећих страна. Није изненађење што многи потрошачи користе Виндовс Дефендер на свом Виндовс 10 за безбедност и заштиту од малвера.

Виндовс 10 и Виндовс Дефендер се редовно ажурирају како би заштитили ваш рачунар од малвера и нападача. Међутим, недавно ажурирање за Виндовс Дефендер је пошло по злу и уграђени антивирусни софтвер за Виндовс 10 прескаче датотеке током аутоматског и ручног скенирања.

Као и ми недавно објављено , Виндовс Дефендер-ова аутоматска, брза и потпуна скенирања прескачу одређене датотеке и порука о грешци се затим приказује путем обавештења у Акционом центру.



 Скенирање Виндовс заштитника је прескочено

Порука о грешци наводи да су неке ставке прескочене због подешавања искључења или мрежног скенирања. Нажалост, нејасно је колико је ставки прескочено током скенирања и постоји могућност да је ово лажна грешка.

Чини се да је компанија из Редмонда недавно имплементирала промену која блокира Виндовс Дефендер да скенира мрежне датотеке. Раније је скенирање мреже било подразумевано омогућено, али га је мартовско ажурирање онемогућило, због чега неки корисници виде упозорење.

Они који пријављују овај проблем кажу да нису применили никаква искључења, што сугерише да је понашање тихо имплементирано у ажурирању.

Иако то није баш неко објашњење, они који пријављују овај проблем требало би да размотре игнорисање грешке јер је највероватније да је лажна.

Као што су неки корисници приметили, можете ручно да укључите скенирање мреже и Виндовс Дефендер више неће приказивати упозорење у Акционом центру.

Вреди напоменути да Мицрософт каже да не препоручује корисницима да ручно омогуће ову опцију и скенирају датотеке. По нашем мишљењу, не би требало да се мешате у подешавања мрежног скенирања и размислите о игнорисању упозорења јер би Мицрософт могао ажурирати Дефендер како би у будућности уклонио поруку о грешци.

Ако вас грешка мучи, имамо незванично решење.

Како да поправите ставке Виндовс Дефендер-а прескочене током грешке при скенирању

Прво и најважније, покрените команду „Гет-МпПреференце“ у ПоверСхелл-у у оперативном систему Виндовс 10. Ако је ДисаблеСцаннингНетворкФилес подешено на „Труе“, скенирање мреже је онемогућено и Виндовс Дефендер може пријавити горњу грешку.

 ПоверСхелл

Да бисте исправили грешку „ставке прескочене током скенирања“ у Виндовс Дефендер-у, омогућите мрежно скенирање помоћу следеће повишене ПоверСхелл команде:

  • Сет-МпПреференце –ДисаблеСцаннингНетворкФилес 0

Након што се промене примене, поново покрените систем и ово ће решити проблем Виндовс Дефендер-а.

Опет, као што смо горе напоменули, корисници би требало да игноришу упозорење и не мењају ПоверСхелл.

Популар Постс