Виндовс Дефендер добија ново име на Виндовс 10

 Виндовс Дефендер

Мицрософт доноси свој антивирусни софтвер на више платформи и више нема смисла звати га Виндовс Дефендер, тако да је то сада Мицрософт Дефендер. Чини се да ће Мицрософт такође преименовати Виндовс Дефендер у Мицрософт Дефендер на оперативном систему Виндовс 10 и промене би могле бити део ажурирања оперативног система Виндовс 10 за пролеће 2020.

Промене бренда Виндовс Дефендер-а одражавају Мицрософтову нову сигурност на више платформи која је првобитно почела у марту 2019. када је компанија представила антивирусни софтвер за мацОС под својим именом.

У верзији 18941 ажурирања за Виндовс 10 20Х1, имена неких компоненти Виндовс Дефендер-а су већ промењена. Виндовс Дефендер Екплоит Гуард, који садржи могућности за спречавање упада за Виндовс 10, сада је познат као Мицрософт Дефендер Екплоит Гуард. Смернице групе Мицрософт Дефендер

У смерницама групе пронаћи ћете фасциклу под називом „Мицрософт Дефендер Антивирус“ и „Мицрософт Дефендер Екплоит Гуард“. Остале функције као што је Виндовс Дефендер Апплицатионс Гуард још нису преименоване, али пре или касније све услуге Виндовс Дефендер-а треба да почну да користе Мицрософт бренд.

У документ подршке , Мицрософт Дефендер Екплоит Гуард се и даље зове Виндовс Дефендер Екплоит Гуард.

Из очигледних разлога, Мицрософт жели да користи своје име за услуге које су доступне на више платформи. На пример, Мицрософтов покретач Андроид апликација се зове Мицрософт Лаунцхер, а не само Лаунцхер или Арров Лаунцхер. Слично, Мицрософт-ово антивирусно решење за мацОС користи Мицрософт брендирање.

Мицрософт тек треба да призна ново име Виндовс Дефендер-а, а да ли ће промена бренда остати или ће се променити у Виндовс 10 20Х1 остаје да се види.

Популар Постс