Виндовс 7 КБ4480970 наводно узрокује проблеме са мрежом на неким рачунарима

  виндовс 7

Мицрософт је у уторак почео да уводи Виндовс 7 КБ4480970 који је наводно покварио мрежна подешавања на неким системима. Према различитим извештајима са форума, Виндовс 7 КБ4480970 изазива проблеме са мрежом на неким рачунарима.

Ако инсталирате кумулативну исправку из јануара 2019. на свој Виндовс 7 уређај који је на мрежи која користи СМБв2, имаћете неочекиване проблеме са мрежним повезивањем.

А конац на систем администраторима суб Реддит је открио да СМБв2 више не може да се повеже након инсталирања ове закрпе. Администратори са мрежама које користе СМБв2 дељења пријављују грешку.Исусе... 3 клијента су јутрос позвала моју канцеларију јер више нису могли да приступе својим заједничким фасциклама. Предуго ми је требало да пронађем решење. Брисање ажурирања КБ4480970 учинило је трик, пријавио је корисник у дискусији на Реддиту.

Виндовс 7 КБ4480970 и КБ4480960 узрокују проблеме са СМБв2 мрежом

По изгледу, и месечни збирни КБ4480970 и само безбедносни КБ4480960 прекидају умрежавање у оперативном систему Виндовс 7. Након инсталирања закрпа из јануара 2019., можда нећете моћи да приступите дељеним мрежама.

Наишли смо на исти проблем на Виндовс 2008 Р2 серверу. Такође не можемо да се аутентификујемо са нашим ТФС сервером који се налази на истом пољу, приметио је други корисник који је касније потврдио да је уклањање закрпе решило проблеме. Корисници су такође документовали проблем на Твитеру.

Грешка „Ручка је неважећа“ у оперативном систему Виндовс 7

Администратори су открили да ажурирање омета мрежу преко СМБв2 протокола за дељење датотека. Овај проблем са оперативним системом Виндовс 7 изазива грешку СТАТУС_ИНВАЛИД_ХАНДЛЕ када радите са СМБв2 везом.

У а тема је објављена на Мицрософт-овом ТецхНет форуму, корисници пријављују да КБ4480970 изазива проблеме на Виндовс 2008 Р2 серверу. Извештај је такође открио да деинсталирање ажурирања решава проблем.

Иако би мрежна повезаност требало да се врати након деинсталирања закрпе, уклањање ажурирања ће такође вратити безбедносне закрпе из јануара 2019.

Према а Реддит корисник , можете покренути команду у повишеној командној линији да бисте изменили Виндовс регистар и решили проблем. Ово треба да урадите само ако систем хостује дељење.

По други Реддитор , ова команда би могла да спречи УАЦ да скине администраторске групе са вашег токена приликом повезивања на удаљене дељене локације и то може бити потенцијални безбедносни проблем.

Отворите командну линију са администраторским привилегијама и покрените следећу команду:

  • рег адд ХКЛМСОФТВАРЕМицрософтВиндовсЦуррентВерсионПолициессистем /в ЛоцалАццоунтТокенФилтерПолици /т РЕГ_ДВОРД /д 1 /ф
  • Поново покрените рачунар.

Ако нисте вољни да то урадите, можете да деинсталирате ажурирање. Међутим, ово ће уклонити безбедносне закрпе које су се бавиле грешком у ПоверСхелл-у и додале додатна ублажавања за Мелтдовн и Спецтре нападе бочним каналима.

Према евиденцији промена, и месечни скуп и само безбедносно ажурирање укључују исправку за безбедносну рањивост у изолацији сесије која погађа ПоверСхелл удаљене крајње тачке. Поред тога, више не можете да конфигуришете ПоверСхелл удаљене крајње тачке за рад са неадминистраторским налозима.

Такође укључује промене за заштиту од спекулативног обиласка продавнице за рачунаре засноване на АМД-у. Ако и даље желите да наставите, ево како можете да уклоните и привремено сакријете ажурирања из јануара 2019.

Како да поправите проблеме са СМБв2 узрокованим Виндовс 7 КБ4480970

  • Отворите Виндовс контролну таблу и идите на страницу Програм и функције > Инсталиране исправке која наводи све недавно инсталиране исправке на систему.
  • Листинг можете прегледати ручно и пронаћи ажурирани КБ.
  • Када га пронађете, кликните десним тастером миша и изаберите деинсталирај из контекстног менија.
  • Виндовс ће деинсталирати ажурирање.
  • Поново покрените рачунар и поново ћете моћи да приступите мрежи.

Такође можете блокирати аутоматско поновно преузимање и инсталирање ове исправке. Да бисте то урадили, отворите Виндовс Упдате на контролној табли, пронађите ажурирање и кликните десним тастером миша да га сакријете.

У овом тренутку, још није јасно на колико уређаја утиче овај проблем, али с обзиром на број притужби администратора на Реддит-у, постоји много купаца који га доживљавају.

У време писања ове приче, Мицрософт није поделио ниједно решење за решавање овог проблема.

С тим у вези, подршка за Виндовс 7 ће престати за годину дана. Оперативни систем ће престати да прима месечна кумулативна ажурирања након јануара 2020. године, тако да корисници имају око 12 месеци да почну да планирају миграцију.

Да ли и ви имате проблема са мрежом након инсталирања најновијих ажурирања за Виндовс 7? Обавестите нас у коментарима испод.

Одрицање од одговорности: Чланак је у потпуности заснован на Реддиту и објавама на форуму. Виндовс Латест не тврди, не гарантује за тачност или потпуност у овом чланку или повезаним страницама, и неће бити одговоран за било шта што кажемо у овом чланку.

Популар Постс