Виндовс 11 Сун Валлеи 2 ће бити финализован до лета – ево шта можете да очекујете

 Виндовс 11 Сун Валлеи 2

Виндовс 11 ће напунити годину дана у јулу 2022. и Мицрософт ће корисницима поклонити годишњицу – ново ажурирање функција са дугом листом преко потребних побољшања. Ажурирање је очигледно интерно под кодним називом Сун Валлеи 2 и биће слично ажурирању за годишњицу за Виндовс 10.

Сун Валлеи 2 или верзија 22Х2 би била верзија оперативног система Виндовс 11 са неким важним побољшањима како би био бржи, глаткији и модернији, као и да би се ВинУИ ближе интегрисао са остатком оперативног система. На пример, нови Виндовс Рун са тамним режимом би се могао појавити у овом издању. Такође очекујемо нове изворне апликације.

Најочигледније побољшање ће бити подршка за превлачење и испуштање за траку задатака . Као што вероватно знате, модерна или редизајнирана трака задатака је можда најгора промена Мицрософтовог новог оперативног система, са многим кључним функцијама као што су превлачење и испуштање или десни клик.Исто тако, трака задатака је тренутно закључана на дну екрана, тако да је није могуће преместити на друге стране екрана. Дошло је до реакције на промене, а Мицрософт очигледно слуша повратне информације.

Виндовс 11 22Х2, за који се сада очекује да стигне касније овог лета, додаће подршку за превлачење и испуштање. Вероватно ћемо видети функцију превлачења и испуштања на траци задатака у предстојећим верзијама за преглед Дев Цханнел-а, што је грана Виндовс 11 која омогућава људима да тестирају нове функције.

 Виндовс 11 Сун Валлеи 2 цури

Превлачење и испуштање на траци задатака функционише делимично након измене регистра у верзијама за преглед

У ствари, верзије за преглед већ укључују неке промене које би омогућиле подршку за превлачење и испуштање у будућем издању.

Шта очекивати у Виндовс 11 Сун Валлеи 2

Као што смо споменули на почетку, Мицрософт такође планира да побољша мени Старт у Виндовс 11 верзији 22Х2 новим опцијама прилагођавања. Моћи ћете да закачите више апликација или препорука на Старт.

Поред побољшања дизајна, биће и неких кључних промена испод хаубе, са важним побољшањима Виндовс подсистема за Андроид и могућности Виндовс-а да управља групама за снимање. Биће побољшања многих страница апликације Виндовс 11 Сеттингс и начина на који ОС рукује страницама контролне табле за напредне кориснике.

Подршка за виџете треће стране

Виндовс 11 тренутно долази са подршком за интегрисане виџете – као што су Мицрософт То-До, Мицрософт Веатхер, Вести и вести о интересовањима који је већ у Виндовс 10.

Читав низ виџета треће стране могао би постати доступан за Виндовс 11 као део верзије 22Х2 Сун Валлеи 2. Теорија је да ће подршка за виџете треће стране бити испоручена преко новог АПИ-ја који ће бити укључен у ново ажурирање ОС-а, са неким компанијама које већ раде на сопственим виџетима.

Ово може да врати оно што смо имали у оперативном систему Виндовс Виста – гаџете за радну површину трећих страна, али ови виџети ће остати део панела Видгетс, барем за сада.

Популар Постс