Виндовс 11: Потрудите се са Гоогле Плаи продавницом за Андроид, која ради преко ВСА

  Виндовс 11 Плаи продавница

Ажурирање оперативног система Виндовс 11 од фебруара 2022. уводи подршку за Виндовс подсистем за Андроид ван програма компаније Инсидер. За Андроид апликације, Мицрософт интегрише Амазонов Аппсторе у Виндовс 11 Сторе, омогућавајући корисницима да лако преузму и инсталирају хиљаде мобилних апликација на десктопу.

Ако желите да покренете Андроид апликације на радној површини, требаће вам уређај са најмање 8 ГБ РАМ-а, ССД меморијом и подржаним процесором (Интел, АМД и АРМ). Такође ће вам требати платформа виртуелне машине која је доступна на контролној табли оперативног система Виндовс 11. Корисници треба да укључе опциону функцију да би Андроид апликације радиле на Виндовс 11.

Према званичној документацији, Виндовс 11 користи Амазон Сторе за мобилне апликације, а Гоогле Плаи продавница није подржана. Другим речима, нећете добити приступ огромној колекцији апликација или игара које бисте обично пронашли у Гоогле Плаи продавници. Међутим, неки програмери истражују подршку за Плаи продавницу на Виндовс 11.Хак креиран од стране програмера који се зове АДелтаКс Гитхуб је доступан већ месецима и направљен је у сарадњи са независним програмерима. Захваљујући њиховом труду, могуће је покренути Плаи продавницу да ради.

Док процес је дуг и компликован , испробали смо хакирање на нашем уређају и успели смо да покренемо Плаи продавницу без већих проблема.

Детаљнији поглед на Плаи продавницу за Виндовс 11

Први корак у овом процесу је да се уверите да је виртуелизација омогућена (што се може урадити преко контролне табле > Програми > Укључите или искључите Виндовс функције).

  Виндовс подсистем за Андроид

Такође морамо да преузмемо Виндовс подсистем за Андроид, омогућимо опције за програмере у оперативном систему Виндовс 11 и коначно користимо скрипту командне линије да заобиђемо ограничења и инсталирамо Плаи продавницу.

Скрипта омогућава корисницима да отварају и инсталирају апликације из преузетих АПК датотека, што такође чини Плаи продавницу стварношћу.

  Почетна страница Плаи продавнице

Подсистем Виндовс 11 за Андроид није најбржа технологија емулације/виртуализације у индустрији, али може несметано да покреће Плаи Сторе. Можда ћете моћи да то учините незнатно бржим тако што ћете надоградити меморију свог уређаја на најмање 16 ГБ. У случају да користите ХДД, уверите се да сте инсталирали Андроид подсистем на ССД диск.

Након што се ВСА поново покрене током почетног процеса инсталације, видећете логотип Гоогле Плаи продавнице на екрану за учитавање Виндовс подсистема за Андроид. Пријавите се са својим Гоогле налогом и имаћете функционалну Плаи продавницу, баш као на било ком мобилном уређају.

1 од 2   Плаи продавница на Виндовс 11   Гоогле документи у оперативном систему Виндовс 11

У нашим тестовима смо преузели апликације зависне од Плаи услуга као што су Гоогле документи и ИоуТубе и оне су радиле без икаквих проблема.

  ИоуТубе Плаи продавница

Свака друга апликација коју не можете да пронађете у Амазон Аппсторе-у доступна је у оперативном систему Виндовс 11 преко порта Плаи Сторе.

Понекад ћете можда имати проблема када покушавате да покренете апликације из Плаи продавнице на Виндовс 11, али програмери су потврдили да ће се услуге аутоматски ажурирати у позадини како би се осигурала боља компатибилност са Гоогле продавницом.

Порт Плаи Сторе за Виндовс 11 је још увек у раној фази развоја, па је боље сачекати једноставнији приступ уместо да сада испробавате овај пројекат.

Популар Постс