Виндовс 11: Мицрософт одобрава водени жиг радне површине за неподржане рачунаре

За разлику од Виндовс 10, Виндовс 11 долази са неким прилично строгим хардверским захтевима за процесоре и друге функције. Најважније захтева присуство 8. генерације или новијег процесора поред Трустед Платформ Модуле (ТПМ) 2.0 на вашем рачунару. Међутим, постоји једноставан и званичан начин да заобиђете ове захтеве и инсталирате Виндовс 11.

Уређивање регистра је све што је потребно да се заобиђу ТПМ и захтеви процесора и инсталира Виндовс 11. Иако заобилазно решење функционише и Мицрософт не планира да прекине ову методу, најновије опционо ажурирање је тихо омогућило нову функцију која додаје водени жиг „неподржаног уређаја“ на радну површину.

Мицрософт је А/Б тестирао водени жиг са Инсајдерима већ неколико недеља и изгледа да га је компанија одобрила за производне уређаје (РТМ). Најновије опционо ажурирање, које је доступно на каналу за преглед издања, укључује водени жиг на радној површини како би подсетио кориснике на недостатке њиховог система.Овај потез није изненађујући с обзиром да Мицрософт не препоручује ову акцију – а компанија је раније тражила од корисника да надограде свој хардвер како би испунили нови стандард Виндовс 11.

 Виндовс 11 неподржани водени жиг

Као што видите, водени жиг Системски захтеви нису испуњени појављује се изнад сата и контролног центра, а порука упућује кориснике на апликацију Подешавања.

Апликација Подешавања је такође ажурирана банером који упозорава кориснике на могуће „оштећење“ система у овом сценарију и укључује везу до документације подршке на Мицрософт-овој веб локацији.

 Упозорење за Виндовс 11

Срећом, водени жиг се појављује само на радној површини и неће утицати на апликације као што је грешка при активацији оперативног система Виндовс.

Иако је ово добра вест, Мицрософт је раније упозорио да витална безбедносна ажурирања можда неће бити обезбеђена на таквим неподржаним рачунарима у будућности. За сада се ажурирања и даље испоручују на ове уређаје.

Како уклонити водени жиг

Иако системски захтеви оперативног система Виндовс 11 нису испуњени, упозорење није штетно и може се безбедно занемарити, и даље може бити прилично досадно.

На срећу, постоји начин да уклоните водени жиг. Ако је ваш уређај добио водени жиг након ажурирања, можете да уредите Виндовс 11 регистар и измените системске кључеве да бисте потпуно онемогућили водене жигове.

Да бисте уклонили водене жигове, користите ове кораке:

  • Отворите уређивач регистра.
  • На левој страни отворите ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕР,
  • Потражите унос под називом УнсуппортедХардвареНотифицатионЦацхе.
  • Кликните десним тастером миша и промените вредност СВ2 ДВОРД са 1 на 0.
  • Поново покрените рачунар.

Након поновног покретања, водени жиг би требало да нестане и неће се поново појавити осим ако Мицрософт не опозове хакирање ажурирањем на страни сервера.

Популар Постс