Виндовс 11 КБ5022303 (22Х2) је изашао – ево шта је ново

  Ажурирање за Виндовс 11 КБ5022303
Виндовс десктоп екран

Виндовс 11 КБ5022303 је сада доступан за преузимање на рачунарима који користе верзију 22Х2 и долази са малим скупом исправки грешака. То је зато што је Мицрософт паузирао опциона ажурирања због сезоне празника на западу. Поред Виндовс Упдате-а, Мицрософт је објавио и директне везе за преузимање за Виндовс 11 КБ5022303 ванмрежне инсталационе програме.

КБ5022303 је углавном безбедносно ажурирање и не укључује нове функције или веће приметне промене. Међутим, вреди напоменути да сва ажурирања у уторак укључују промене из претходног прегледа и опциона ажурирања. Ако сте прескочили прошломесечна ажурирања, данас ћете добити те исправке.

Мицрософт је такође потврдио да ажурирање из јануара 2023. решава проблем који узрокује Грешка плавог екрана смрти са 0кц000021а . Овај проблем је покварио неке уређаје и корисници су пријавили да не могу ни да се покрену на радној површини.Ако проверите да ли постоје ажурирања, видећете следеће ажурирање на екрану:

2023-01 Кумулативна исправка за Виндовс 10 верзију 22Х2 за системе засноване на к64 (КБ5022303)

Везе за преузимање за Виндовс 11 КБ5022303

Везе за директно преузимање Виндовс 11 КБ5022303: 64-битни .

Виндовс 11 КБ5022303 (верзија 22622.1105) важан дневник промена

У а објавите у центру за повратне информације , један од погођених корисника је документовао проблем са Виндовс 11.

Према објави, ажурирања за Виндовс 11 су успешно инсталирана, али након првог поновног покретања појавила се грешка Плави екран смрти. Друго поновно покретање је позвало још један БСОД, а аутоматска поправка није решила проблем.

„Радње на чекању за враћање ДИСМ-а нису функционисале. На крају смо успели да се покренемо тако што смо онемогућили примену потписа драјвера из опција покретања окружења за опоравак. Покренуо се на радну површину и добио поруку да је опоравак система успешно завршен (такође сам добио поруку да ЕарТрумпет није могао да покрене). Сваки пут када поново покренем своју машину, БСОД се поново појављује“, један од корисници су приметили .

Срећом, Мицрософт је коначно поправио БСОД-ове најновијим ажурирањем за Виндовс 11.

Виндовс 11 Буилд 22621.1105 или 22622.1105 је такође решио проблем који утиче на функцију под називом „Локални менаџер сесија (ЛСМ)“. Грешка у ОС је омогућила корисницима који немају администраторска права да извршавају радње које захтевају посебне привилегије доступне само администраторима.

Још једна грешка је исправљена где апликације нису могле да се повежу са базама података ако користе Мицрософт Опен Датабасе Цоннецтивити (ОДБЦ) СКЛ Сервер драјвер (склсрв32.длл). Према компанији, грешка је довела до грешака у вези. Неки корисници су такође примили поруке о грешци унутар апликације.

Ако сте прескочили децембарску закрпу, добићете неколико додатних побољшања, укључујући „упозорења о складишту“ ОнеДриве на страници Системи у апликацији Подешавања. Упозорења се појављују само када је ОнеДриве близу ограничења за складиштење и везе су истакнуте испод упозорења које ће вам помоћи да управљате својим складиштем и купите додатни простор за складиштење.

Такође можете да видите укупну меморију на страници Налози у апликацији Подешавања. Исто тако, Мицрософт је поправио проблем који узрокује проблеме са перформансама у Филе Екплорер-у, укључујући грешку у којој менаџер датотека престаје да одговара кориснику.

Познати проблеми у верзији 22622.1105 за Виндовс 11

Мицрософт је упознат са најмање два позната проблема у ажурирању. Једна од грешака утиче на обезбеђивање пакета у оперативном систему Виндовс 11. Према напоменама о издању, пакети за обезбеђивање можда неће радити како се очекивало, али то није нешто што обично користе кућни корисници, тако да овај проблем није велики проблем.

Пакети за обезбеђивање су .ППКГ датотеке које се обично користе у школама или предузећима, а покварене су у последњем ажурирању. Мицрософт каже да се искуство из кутије можда неће завршити и да ће Виндовс бити делимично конфигурисан ако користите пакете за обезбеђивање за извођење Виндовс инсталација.

Званичници Мајкрософта су додали да у већини случајева то не утиче на „уређаје које користе потрошачи у својим кућама или малим канцеларијама“.

Друга грешка узрокује да пренос великих датотека траје дуже него што се очекивало. Ово се може десити када корисник покушава да копира велике датотеке од више гигабајта (ГБ) и то је уочљивије када покушате да копирате датотеке са мрежног дељења преко серверског блока порука (СМБ). Међутим, то утиче и на локалну копију датотеке.

Постоји решење за овај проблем, али захтева напредне кораке са којима многи корисници  неће бити упознати. Да би решио проблем, Мицрософт препоручује коришћење алата за копирање који немају менаџер кеша.

Мицрософт ради на решавању оба проблема и ускоро ће бити обезбеђено ажурирање.

Популар Постс