Виндовс 11 КБ5013943 је изашао - ево свега новог (директне везе за преузимање)

Виндовс 11 КБ5013943 је сада доступан широј јавности са прегршт исправки грешака и побољшања, али не долази са новим функцијама. Након инсталирања закрпе, више корисника ће видети нови интерфејс за Виндовс Сеарцх. Закрпа се нуди преко Виндовс Упдате-а, али такође можете испробати директне везе за преузимање за КБ5013943 офлајн инсталер.

Виндовс 11 КБ5013943 је део уторка закрпе за мај 2022. и представља безбедносно издање, што значи да се не може прескочити, али га можете одложити за недељу или две. Покушаји вишеструког одлагања безбедносних ажурирања могу довести до принудне инсталације закрпе у зависности од подешавања Виндовс Упдате.

Као што је горе поменуто, ажурирање за мај 2022. не изгледа као масовно издање, али постоји много исправки које вреди истаћи. Према напоменама о издању, бројне грешке су решене, укључујући проблем где Безбедан режим почиње да трепери када отворите Екплорер.еке, мени Старт, центар за обавештења итд.  КБ5013943 Ажурирање за Виндовс 11

Поред тога, више корисника ће сада видети истакнуте ставке Виндовс претраге – нови интерфејс за претрагу који покреће Бинг. Ова функција се примењује у фазама и додатни људи добијају приступ истакнутим деловима претраге након сваког већег кумулативног ажурирања оперативног система Виндовс, тако да је вероватно да ће више корисника видети ажурирање претраге након инсталирања закрпе.

Ако проверите да ли постоје ажурирања за Виндовс 11, видећете следећу закрпу:

2022-05 Кумулативно ажурирање за Виндовс 11 за системе засноване на к64 (КБ5013943)

Везе за преузимање за Виндовс 11 КБ5013943

Везе за директно преузимање за Виндовс 11 КБ5013943: 64-битни .

Можете да посетите горњу везу да бисте отворили Мицрософт Упдате Цаталог, а затим кликните на дугме за преузимање поред одговарајуће верзије оперативног система Виндовс 11. Када завршите, кликните на везу .мсу да бисте започели преузимање.

Виндовс 11 КБ5013943 (Буилд 22000.675) важан дневник промена

Виндовс 11 Буилд 22000.675 поправља критичну грешку која руши апликације засноване на .НЕТ Фрамеворк 3.5. Као што вероватно знате, грешка у оперативном систему Виндовс 11 спречила је отварање одређених апликација и овај проблем је недавно признао технолошки гигант.

Према компанији, то утиче само на апликације које користе одређене опционе компоненте у .НЕТ Фрамеворк 3.5, као што су Виндовс Цоммуницатион Фоундатион и Виндовс Воркфлов компоненте.

Извештаји показују да су апликације које се ослањају на .НЕТ 3.5 фрамеворк рушиле од инсталирања Опционо ажурирање за април 2022 . Није погођен сваки корисник и проблем се не сматра широко распрострањеним, али је довољно критично да га Мицрософт закрпи у безбедносном ажурирању.

Исправљена је грешка која може проузроковати треперење екрана Виндовс 11 ако користите Виндовс безбедни режим. Ово је приметно када отворите компоненте које се ослањају на екплорер.еке, као што су Екплорер, мени Старт и трака задатака.

Остале апликације у безбедном режиму су такође погођене и делују нестабилно.

Виндовс 11 Буилд 22000.675 такође решава проблем који може да одложи покретање система до 40 минута. Мицрософт је исправио још једну грешку која утиче на титлове видео записа, а видео титлови могу делимично да се прекину у неким ретким случајевима. Решен је још један редак проблем где би процес покретања система могао да изазове грешку плавог екрана смрти.

Друге исправке грешака и побољшања у ажурирању за Виндовс 11 маја 2022:

  • Мицрософт је решио проблем са цурењем меморије који утиче на изузетно активне Виндовс системе, односно оне који користе 24 сата сваког дана у недељи.
  • Решен је проблем који утиче на атрибут Титле у режиму Мицрософт Едге ИЕ.
  • Решен је проблем који је погрешно поравнао видео титлове.

Познати проблеми у ажурирању за мај 2022

Мицрософт је свестан нове грешке у овој исправци где би се одређене апликације које користе ГПУ могле неочекивано затворити или имати повремене проблеме ако користе Дирецт3Д 9. Срећом, Мицрософт је већ објавио хитно ажурирање на страни сервера да би се решио пад апликација.

Мицрософт припрема Виндовс Сун Валлеи 2

Са кумулативним ажурирањем из маја 2022., Мицрософт се фокусирао само на исправке грешака, али је технолошки гигант већ почео да припрема следеће ажурирање – верзију 22Х2 „Сун Валлеи 3“ – за јавност.

Према изворима, велико ажурирање за Виндовс 11 за 2022. познат као 22Х2 – сада је подешен на РТМ статус до краја маја.

За оне који нису свесни, РТМ је скраћеница за „Издавање произвођачима“, а то значи испоруку делова предстојећег ажурирања за Виндовс 11 ОЕМ партнерима. Проглашавањем РТМ статуса, Мицрософт може да подстакне ОЕМ произвођаче да припреме своје предстојеће и постојеће уређаје за Виндовс 11 верзију 22Х2.

Запамтите да је развој Виндовс 11 22Х2 још увек у току, али је фокус сада у потпуности на исправљању грешака и побољшању постојећих функција. Гласине о РТМ буилд-у имају смисла јер су најновије верзије за преглед избациле водени жиг за преглед са радне површине, што сугерише да је следеће ажурирање неминовно.

Мицрософт каже да одсуство воденог жига не значи да смо готови, али Виндовс 11 22Х2 интерно прелази на РТМ и кандидат би могао бити финализован до краја маја. Ако пропусти мајски рок, РТМ би могао да се догоди почетком јуна.

22Х2 би ипак могао да стигне раније него касније ове године, са јавном пуштањем у јавност вероватно у септембру или октобру 2022. Не знамо ништа са сигурношћу јер Мицрософт неће унапред комуницирати о овим променама, али знамо да је Виндовс 11 Сун Валлеи 2 ажурирање за годишњицу, тако да би требало да изађе до октобра.

Популар Постс