Виндовс 11 има још једну грешку која успорава рачунаре, али исправка долази

Виндовс 11 је недавно добио ново ажурирање ( Буилд 22000.282 ) у прегледу који поправља мноштво грешака, укључујући и ону која утиче на перформансе компатибилних процесора из АМД-а. Како се испоставило, постоји још једна грешка која може смањити перформансе свих машина, барем када често користите Филе Екплорер.

Поред кумулативног ажурирања, Мицрософт је такође објавио Виндовс 11 Буилд 22478 са редизајнираним емоџијима и другим побољшањима. Буилд 22478 је из активне гране кодног назива Ницкел, што значи да је доступна само корисницима Дев Цханнел-а.

Садржи решење за проблем који утиче на командну траку Филе Екплорер-а. Као што вероватно знате, Мицрософт је заменио традиционалну траку Филе Екплорер командном траком (скуп дугмади за брзу акцију). У зависности од тога шта изаберете у Екплореру, видећете различите ставке радњи на командној траци.Командна трака вам омогућава да копирате, исечете, преименујете, делите и избришете изабрану датотеку или фасциклу, а можете је користити и да промените приказ ставки. Ова нова командна трака има све функције које су нам потребне за нормалне задатке, али долази са неочекиваном грешком која може довести до цурења меморије.

 Командна трака Филе Екплорер-а

Грешка Филе Екплорер-а која успорава Виндовс 11 рачунаре

Командна трака наводно врши непотребне прорачуне када се корисници крећу између различитих фасцикли, што доводи до неочекиваног смањења перформанси. Ова грешка је такође одговорна за проблеме са перформансама при одабиру датотека помоћу функције превлачења оперативног система.

Такође је резултирало великом употребом меморије када су корисници бирали датотеке помоћу тастера са стрелицама. Екплорер очигледно има проблема са спорим грешкама у контекстуалном менију, које су без сумње прилично отежавајуће.

Виндовс 11 Буилд 22478 коначно поправља грешку на командној траци Филе Екплорер-а коју Мицрософт описује као основни узрок проблема са перформансама за кориснике. Поред тога, опција Прикажи скривене ставке се више неће неочекивано појављивати када је отворено више инстанци.

Вреди напоменути да Мицрософт још увек тестира исправке за командну траку Екплорер-а на Дев Цханнел-у и да ће бити пренета на стабилни канал најраније следећег месеца. Ако вас проблеми са Екплорер-ом или ти други проблеми са перформансама муче, онда је најбоље да пређете на Виндовс 10.

То је зато што Мицрософт још увек ради на поправци и постоје нежељени нежељени ефекти преласка на Дев Цханнел. Ове исправке ће бити испоручене већем броју корисника касније ове године као део ажурирања закрпа у уторак.

Популар Постс