Виндовс 11 Буилд 22523 је сада доступан са побољшањима квалитета

 Функције Виндовс 11 Буилд 22523

Виндовс 11 Буилд 22523 је објављен за тестере на Дев Цханнел-у и то је последње ажурирање за 2021. За разлику од претходног ажурирања које је укључивало доста нових функција, данашње ажурирање се односи на побољшања квалитета за Филе Екплорер, подешавања и друге области ОС.

Закрпа се зове Виндовс 11 Инсидер Превиев 22523 (рс_пререлеасе) и инсталираће се као и свако друго ажурирање које се нуди у програму Виндовс Инсидер. Да бисте инсталирали ажурирање на Виндовс 11, једноставно идите на Виндовс подешавања и проверите да ли постоје ажурирања тако што ћете ручно изабрати дугме Провери ажурирања.

Мицрософт је потврдио да промене укључене у Буилд 22523 нису повезане са одређеним ажурирањем функције као што је 22Х2 (ажурирање из октобра 2022.). Да бисте испробали нова побољшања, мораћете да се придружите Дев каналу који нуди функције и промене чим буду спремне без проширеног интерног тестирања.Преглед верзија на овом Дев каналу можда неће бити стабилан и морате бити спремни да се носите са више грешака.

За оне који нису свесни, ова ажурирања за преглед се објављују отприлике сваке недеље. Међутим, Мицрософт је потврдио да ће паузирати развој следеће верзије оперативног система Виндовс 11 током сезоне празника и да ће нове верзије почети да се издају почетком 2022.

Шта је ново у Виндовс 11 Буилд 22523

Мицрософт додаје подршку за групе за снимање у АЛТ + ТАБ и Таск Виев . Ово би било слично прегледима апликација који се појављују када пређете мишем преко отворених апликација на траци задатака и видите их тамо. Након ажурирања, моћи ћете да видите снимљене апликације у АЛТ + ТАБ и Таск Виев.

Као што вероватно знате, Виндовс вам омогућава да скидате прозоре покретањем две апликације једна поред друге на уређају. Или можете имати највише апликација у четвртинама монитора. Ови распореди се називају групама за снимање и данашње ажурирање ће довести групе за снимање на АЛТ + ТАБ и Таск Виев у оперативном систему Виндовс 11.

Виндовс 11 Буилд 22523 такође омогућава медијски сервер у Филе Екплорер-у. Можете да кликнете на … на командној траци да бисте уклонили опцију медијског сервера.

Једна од важних промена у Буилд 22523 су побољшања Виндовс подешавања. Као део својих сталних напора да уклони функције са контролне табле, Мицрософт мигрира страницу Програми и функције у апликацију Подешавања.

 Подешавања оперативног система Виндовс 11 Буилд 22523

Мицрософт такође замењује страницу Виндовс Упдате на контролној табли модерном верзијом која се налази у оквиру Подешавања > Виндовс Упдате > Историја ажурирања. Као што се и очекивало, постојеће везе до странице Програми и функције контролне табле аутоматски ће се преусмерити на апликацију Подешавања и нећете моћи да приступите онемогућеним страницама контролне табле.

Остала побољшања у Виндовс 11 Буилд 22523:

 1. Виндовс 11 АРМ64 рачунари ће моћи да преузму и инсталирају данашњу верзију за преглед.
 2. Мицрософт је решио проблем где опис иконе батерије неће приказати проценат батерије изнад 100 на траци задатака.
 3. Мицрософт је решио проблеме са иницијализацијом уноса текста у менију Старт и претрагом.
 4. Мицрософт је решио проблем где је тастатура могла да изгуби фокус након притиска на Ентер.
 5. Ваше Виндовс Спотлигхт колекције сада би требало да стигну мало брже.
 6. Мицрософт је додао иконе у контекстни мени колекције рефлектора.
 7. Мицрософт је побољшао поузданост позивања куцања гласом.

Како инсталирати Виндовс 11 Буилд 22523

Да бисте инсталирали Виндовс 11 Буилд 22523, покушајте ове кораке:

 1. Ако користите Виндовс 11, посетите Виндовс подешавања и отворите Програм Виндовс Инсидер таб.
 2. Пребаците се на Дев Цханнел (запамтите да ће верзије бити грешака и да ћете морати поново да инсталирате Виндовс 11 да бисте се вратили на стабилне верзије).
 3. Када завршите, кликните на Провери ажурирања .
   Ажурирање за Виндовс 11 Буилд 22523
 4. Ажурирање ће се појавити за преузимање.
 5. Изаберите Преузми и инсталирај да бисте започели инсталацију.
 6. Кликните на Рестарт нов да бисте применили промене.

Познати проблеми у верзији 22523 за Виндовс 11

Мицрософт је свестан ових познатих проблема у верзији 22523:

 • Грешка у оперативном систему Виндовс 11 могла би да спречи пријављивање на апликације као што је Феедбацк Хуб. Срећом, ово се може поправити поновним покретањем радне површине.
 • Грешка у оперативном систему Виндовс 11 може блокирати кориснике да уносе текст када користе мени Старт или претрагу на траци задатака.
 • Трака задатака оперативног система Виндовс 11 ће треперити када мењате методе уноса. Или постоји још једна грешка где би икона мреже могла да нестане када би требало да буде на траци задатака. Да бисте решили грешку, отворите Таск Манагер да бисте поново покренули екплорер.еке.
 • Филе Екплорер би могао да се сруши ако имате више монитора повезаних са уређајем и кликнете десним тастером миша на датум и време на траци задатака.
 • Панел за претрагу се можда неће отворити.
 • Индикатори јачине сигнала Ви-Фи менија не одражавају јачину сигнала.

Популар Постс