Виндовс 11 би могао бити бесплатна надоградња за Виндовс 7

 Бесплатно ажурирање за Виндовс 11

Виндовс 11 је следећа генерација Виндовс-а и то ће бити бесплатна надоградња за Виндовс 10. Поред тога, изгледа да ће корисници моћи да надограде своје Виндовс 7, Виндовс 8 или Виндовс 8.1 уређаје на Виндовс 11 користећи апликације као што је Медиа Цреатион Алат или помоћник за ажурирање.

У протеклих шест година, уместо да објави потпуно нову верзију свог десктоп оперативног система, Мицрософт је рекао да ће испоручивати редовна побољшања за Виндовс. Према овој новој стратегији Виндовс као услуге, Мицрософт је сваке године увео два ажурирања функција, једно у априлу или мају и друго у октобру или новембру.

Први пут од 2015. Мицрософт сада планира да објави Виндовс 11 24. јуна и постоји велика шанса да ће га учинити доступним као бесплатну надоградњу свим корисницима Виндовс 10, Виндовс 7, Виндовс 8 и Виндовс 8.1.Власници ових претходних издања са оригиналном лиценцом могу бесплатно да надограде путем Виндовс Упдате-а. Ово је засновано на конфигурационим кључевима који се налазе у оквиру Пкеицонфиг (конфигурациони пакет кључева производа) у процурелој верзији оперативног система Виндовс 11. Конфигурациони фајл сугерише да постоји путања за надоградњу за кориснике Виндовс 7, 8, 8.1.

 Бесплатна надоградња на Виндовс 11

Као што можете видети на горњој слици екрана, верзија која је процурила за Виндовс 11 укључује потребне конфигурационе датотеке које ће омогућити корисницима Виндовс 7, 8 или 8.1 да директно инсталирају ажурирање користећи званичне алате.

Наравно, планови су увек подложни променама и коначно издање Виндовс-а следеће генерације може, али не мора да укључује бесплатну путању за надоградњу за кориснике Виндовс 7.

За оне који немају оригиналну лиценцу, могу да оду у продавницу (физичку или Виндовс продавницу), купе копију Виндовс-а и инсталирају је на своје рачунаре.

Вероватно је да ће Мицрософт наставити стратегију испоруке Виндовс-а као услуге, што значи да ће честа ажурирања бити бесплатна ако надоградите на Виндовс 11.

Корисници могу да преузимају ажурирања преко Мицрософт сервера, Виндовс Упдате, ВСУС, Медиа Цреатион Тоол, Упдате Ассистант и са других повезаних рачунара у организацији који су већ добили ажурирања.

Нови приступ са Виндовс 11

За разлику од Виндовс 8, Виндовс 11 је оптимизован за више фактора облика, што укључује таблете и десктоп рачунаре. То није мобилни оперативни систем, али ће Мицрософт применити стратегију сличну мобилним оперативним системима и омогућити модуларној инфраструктури за испоруку бржих ажурирања користећи Виндовс Сторе.

На пример, Виндовс 11 користи пакете искуства, који се могу ажурирати директно из продавнице. Ови пакети искуства могу да се користе за побољшање изворних Виндовс функција, као што су прозори, исецање, Старт мени, Виндовс Схелл, као и нови Виндовс виџети (вести и интересовања).

 Виндовс Нотепад

Мицрософт ће такође испоручити самостална ажурирања за апликације као што су Нотепад и Паинт, функција која је претходно тестирана у верзијама за преглед.

Иако је верзија процурила на мрежи, то није готов производ и недостају јој неопходни пакети искуства и фајлови потребни за омогућавање нових функција, као што су побољшани покрети на тачпеду.

Након што је градња процурила на интернет, компанија даје наговештаје да има још тога за показати . Вероватно ћемо сазнати више о будућности Виндовс-а 24. јуна у 11:00 ЕТ.

Популар Постс