Виндовс 10Кс: Ево најбољих нових функција и побољшања

  Виндовс 10Кс нове функције

После неколико месеци тишине, Виндовс 10Кс је коначно готов и Мицрософт је финализирао РТМ кандидата , који сада иде према произвођачима.

Незванично смо у последњем одбројавању до лансирања оперативног система Виндовс 10Кс, за који се очекује да ће стићи почетком 2021. са уређајима Мицрософт-ових партнера, укључујући ХП, Делл, Леново и друге.

Ако планирате да инвестирате у следећи Мицрософтов оперативни систем, ево неких од најбољих функција које треба да знате пре него што промените.Нови екран за подешавање

  Виндовс 10Кс ООБЕ

Интерфејс новог екрана за прво подешавање био би чист, уредан и тих (Цортана вас неће гњавити између подешавања, али то би се могло променити у будућности).

Старт мени „Покретач“

У оперативном систему Виндовс 10Кс, највећа промена је ново искуство менија Старт. Према интерним документима, Старт мени је подешен да буде избачен и замењен статичним покретачем апликација који се једноставно назива „покретач“.

  Виндовс 10Кс Старт мени

Старт мени ће одбацити живе плочице и користити статичне иконе са омогућеним Флуент Десигн. Старт мени ће задржати замућење и друге ефекте Флуент Десигн-а, а изглед би био нешто шири од менија Старт приказаног на горњој слици екрана.

Акциони центар

Виндовс 10Кс долази са потпуно новим Акционим центром са брзим приступом подешавањима и обавештењима. Укупни приступ Акционог центра остаје непромењен, али ће добити визуелну преобразбу у новом оперативном систему.

  Виндовс 10Кс акциони центар

Акциони центар у 10Кс ће се испоручити са истим скупом брзих радњи (Блуетоотх, Ви-Фи, режим летења, локација, итд.) и новом функцијом за подешавање јачине звука уређаја. Наравно, још увек можете да прилагодите ове прекидаче у подешавањима.

Динамична позадина

Уз Виндовс 10Кс, Мицрософт је спреман да уведе нека додатна визуелна побољшања за радну површину помоћу нове функције која се зове „динамичке позадине“. Динамичке позадине ће бити унапред инсталиране са Виндовс 10Кс и ове позадине ће променити свој изглед како би одражавале доба дана.

На пример, ако је у вашем региону касна ноћ, Виндовс 10Кс ће искључити светло за позадине и то би био одличан додатак за кориснике који желе да редовно побољшавају радну површину.

Динамична позадина ће такође укључивати динамичке облаке, динамично сунце и динамичне звезде.

Није јасно да ли ће ови динамички елементи бити насумично подешени или повезани са временским приликама (одабране од стране Виндовс-а на основу ваше локације).

Безбедност

Виндовс 10Кс ће бити најбезбеднија верзија Виндовс-а, захваљујући новом приступу „контејнери“. Са контејнерима, Мицрософт каже да ће одвојити оперативни систем од других делова софтвера, као што су драјвери, апликација или малвер.

Ваше апликације, прегледачи и малвер (ако их има) ће се покретати у контејнерима и Виндовс 10Кс или то неће утицати на ваше податке.

Брже исправке за Виндовс

За разлику од оперативног система Виндовс 10 који тренутно користимо, Виндовс 10Кс ће моћи одмах да преузме и примени ажурирања. У ствари, ваш уређај ће се поново покренути за мање од минут и по (90 секунди).

Виндовс 10Кс преузима нове делове ажурирања софтвера у засебној скривеној партицији у позадини. Када кликнете на дугме „поново покрени“, Виндовс 10Кс прелази на партицију која има нову ажурирану верзију оперативног система.

Процес је брз јер се преузимање и инсталација дешавају у позадини, а поновно покретање је потребно само за пребацивање партиције.

Популар Постс