Виндовс 10Кс долази са паметном безбедносном функцијом

 Виндовс 10Кс макета

Виндовс 10Кс је део Мицрософтовог амбициозног пројекта Виндовс Цоре ОС и предвиђа се да ће покретати хардвер следеће генерације. Софтверски гигант планира лансирање Виндовс 10Кс на рачунарима са једним екраном са новим Старт менијем, Ацтион Центер, Таскбар-ом , и паметну безбедносну функцију касније ове године.

Једна од нових функција у Виндовс 10Кс је заштита од крађе. Као што име говори, ова функција може спречити некога ко се дочепа вашег уређаја да га ресетује и учини својим сопственим.

Заштита од ресетовања је паметан трик и отежава коришћење украденог лаптопа уз помоћ Мицрософт налога.Заштита од крађе или заштита од ресетовања је корисна када изгубите лаптоп или је украден.

Да бисте фабрички ресетовали Виндовс 10Кс, требало би да будете пријављени са оригиналним налогом уређаја (оним који сте користили да бисте га подесили). То значи да ако неко добије ваш Виндовс 10Кс лаптоп, не може да се ресетује а да нисте пријављени.

Подразумевано, заштита од ресетовања је искључена и треба је ручно омогућити из подешавања. Не би требало бити никаквих проблема све док одлучите да ресетујете на фабричка подешавања и запамтите ПИН уређаја.

Међутим, ако се не сећате свог ПИН-а или немате приступ свом Мицрософт налогу, заштита ће се активирати и нећете моћи да ресетујете свој уређај.

Виндовс 10Кс инча ближе лансирању

Мицрософт је до сада остао затворен у вези са карактеристикама и хардверском компатибилношћу Виндовс 10, али људи који су упознати са развојем рекли су да ће ОС дебитовати на уређајима од 600 УСД на пролеће, а затим добијати месечна ажурирања са побољшањима квалитета.

Такође је вредно напоменути да Виндовс 10Кс неће бити објављен за преузимање на постојећим уређајима и да ће бити унапред учитан са новом категоријом уређаја.

У 2022. години, Виндовс 10Кс је заштићен да би добио своје прво велико ажурирање са побољшањима корисничког интерфејса и подршком за Сурфаце Нео са два екрана.

Популар Постс