Виндовс 10Кс ће се појавити на АРМ рачунарима како би се супротставио потенцијалном расту Гоогле-а

 Виндовс 10Кс АРМ рачунари

Још у октобру 2019., Мицрософт је показао свој Виндовс 10Кс на Сурфаце Нео-у који покреће Интел. Планови су се променили када је компанија званично објавила да ће Виндовс 10Кс први пут доћи на уређаје са једним екраном 2021. године, а гласине су такође сугерисале да оперативном систему неће недостајати подршка за Вин32 апликације.

Виндовс 10Кс ће вероватно достићи РТМ (пуштање произвођачу) статус за недељу или две. Оперативни систем ће у почетку стићи за рачунаре засноване на Интел-у, али ће Виндовс 10Кс такође доћи на АРМ рачунаре.

Виндовс 10Кс више није везан ни за једну одређену архитектуру и произвођачи оригиналне опреме сада могу да користе модуларни оперативни систем на рачунарима са АРМ чипсетима, као што су Куалцомм Снапдрагон или Самсунгов Екинос.Као што можда већ знате, Виндовс 10Кс одваја језгро оперативног система од свега осталог и оптимизован је за рад на хардверу са процесорима мале снаге. Виндовс 10Кс на Интел и АРМ хардверу ће подржавати ПВА, УВП и Мицрософт Сторе апликације. Поред тога, корисници ће моћи да користе Цлоуд ПЦ технологију за стримовање својих десктоп апликација.

Цлоуд ПЦ је технологија заснована на Виндовс виртуелној радној површини и укључиће могућност стримовања старих апликација из облака. Ова „премиум“ функција ће бити за подскуп купаца као што су предузећа.

 Виндовс 10Кс кориснички интерфејс

Тренутно постоје ограничења за Виндовс 10 на АРМ емулацију. Не може да покреће 64-битне Интел програме и гуши се у обављању више задатака, али Виндовс 10Кс би могао бити напор да се „Виндовс он АРМ“ подигне на следећи ниво у образовној ниши са уређајима ниског до средњег домета.

Док Виндовс 10Кс добија подршку за хардвер заснован на АРМ-у, на Мицрософтовим партнерима ће бити да га званично имплементирају у своје АРМ уређаје.

Имајте на уму да Виндовс 10Кс неће заменити Виндовс 10 или Виндовс 10 на АРМ-у. Сва три оперативна система ће коегзистирати један поред другог на рачунарима следеће године, а Мицрософт жели да пружи најбоље искуство на обе платформе.

Популар Постс