Виндовс 10 закључани екран, радна површина и камера да бисте добили сјајна побољшања

Према новим референцама уоченим у новим верзијама за преглед, Мицрософт сада интерно тестира мања побољшања за закључани екран Виндовс 10, радну површину и подешавања камере.

Побољшања су доступна у Виндовс 10 Буилд 21277 или новијој, али су скривена иза експерименталних заставица.

Искуство са закључаним екраном у оперативном систему Виндовс први пут је представљено у оперативном систему Виндовс 8 и постаје све боље у следећем издању оперативног система Виндовс 10 са подршком за Параллак 3Д ефекат. Ако ради како се очекује на вашем Виндовс таблету, закључани екран би изгледао хладније када ротирате уређај, а акцелерометар је подржан.Ако вам се не свиђа паралакс функција, моћи ћете да искључите „ефекат суптилног паноа који покреће акцелерометар уређаја“ у апликацији Подешавања, као што је приказано на слици испод.

 Виндовс 10 закључани екран

Када је ова опција искључена, корисници ће уместо ње видети статичну позадину екрана за закључавање.

Спотлигхт за десктоп

Као што смо известили у октобру, Мицрософт покушава да пренесе функцију Виндовс Спотлигхт на радну површину. Изгледа да ће ова функција сада стићи у другој половини 2021 Виндовс 10 21Х2 (познат и као ажурирање Сун Валлеи) .

Спотлигхт ће вам омогућити да замените позадину радне површине Бинговом сликом дана. Да бисте омогућили ову функцију на радној површини, мораћете да отворите Подешавања > Персонализација, а затим да изаберете Спотлигхт Цоллецтион из опција, као што је приказано на слици испод.

 Спотлигхт

Подешавања камере

Чини се да Мицрософт такође експериментише са новим поставкама камере унутар главне апликације Подешавања у оперативном систему Виндовс 10.

 Апликација за камеру

Нова подешавања камере ће вам омогућити да промените осветљеност, контраст, прегледате квалитет слике, решите проблеме са хардвером и још много тога директно из апликације Подешавања.

 Подешавања камере

Поред функција закључаног екрана и радне површине, ова верзија прегледа такође долази са побољшањима на траци задатака , монитор батерије као и уграђену апликацију за подешавања.

Популар Постс