Виндовс 10 за затварање УВП-а, Вин32 подела са новим АПИ-јима

 Прозор Виндовс 10 апликација

Виндовс 8 је објављен са обећањем да ће премостити два света — модерно и застарело/традиционално рачунарство. Поред постојећих Вин32 апликација, Виндовс 8 се такође испоручује са могућношћу покретања модерних апликација које би нудиле боље искуство обављања више задатака на додирном хардверу.

Многи стручњаци и стручњаци су се питали да ли Мицрософт-ов УВП (модерне апликације) још увек има будућност на Виндовс 10.

Док је УВП жив и не иде никуда, већина купаца је формирала општу перцепцију да су Вин32 апликације за „десктоп“ за унапред или прави рад који очекују од Виндовс-а.Скоро девет година касније, Мицрософт поново покушава да затвори УВП, Вин32 поделу на Виндовс 10 са Пројецт Реунион.

Очигледно, обједињавање искуства са мобилним рачунаром је много теже него што изгледа и Мицрософт је скренуо са пута.

Модерне апликације оперативног система Виндовс 10 су у сталном стању да сустижу заостатак и општа перцепција је да су ове модерне апликације заглупљене ради сјајног изгледа.

Мицрософт се такође фокусирао на увођење нових функција само у УВП, а Вин32 апликације су биле у стању неиновације и програмери су остављени са приступом само застарелим АПИ-јима.

Током протеклих неколико месеци, Мицрософт је покушавао да почисти неред обједињавањем АПИ-ја у два модела апликација. У ствари, Мицрософт такође покушава да дода модерне елементе у Вин32 апликације како би затворио огромну поделу између Вин32 и УВП апликација.

 Виндовс 10 дијалог за дељење

Са Пројецт Реунион-ом, Мицрософт каже да ће објединити приступ постојећим Вин32 и УВП АПИ-јима и одвојити их од оперативног система. Као резултат тога, коначно можете очекивати модерне функције у традиционалним десктоп апликацијама, укључујући приступ уграђеном панелу за дељење оперативног система Виндовс 10.

Мицрософт је сада потврдио да ће увести јединствени прозорски простор за УВП и Вин32 апликације. Ово ће омогућити програмерима да усвоје АПИ-је који могу да обезбеде конзистентно искуство рада са прозорима у УВП или Вин32 апликацијама.

Такође желимо да модел прозора буде у основи исти тако да креирамо познат начин рада за програмере без обзира да ли сте изабрали УВП или Вин32 као модел апликације, Мицрософт рекао .

Као део пројекта Реунион, Мицрософт каже да ће АПИ-ји за прозоре за Виндовс 10 бити доступни програмерима без обзира на модел процеса (УВП или Вин32). Овај потез ће омогућити Мицрософту и програмерима да креирају апликације (УВП или Вин32) са истим скупом функција и АПИ-ја.

 Прозор калкулатора

Виндовс 10 тренутно нуди два веома различита начина рада прозора (промена величине апликација, прилагођавање насловних трака, итд.). Док Вин32 модел нуди веома моћне сценарије прозора, УВП апликације прозоре су ограничене у могућностима.

Са Пројецт Реунион-ом, Мицрософт ће омогућити програмерима да имају на располагању моћ Вин32 прозора, а компанија ће и даље обезбедити обједињене АПИ-је који могу да побољшају доследност у апликацијама.

Једноставним речима, и УВП и Вин32 апликације ће коначно имати приступ свим слојевима нових прозорских АПИ-ја. Овај потез би могао да реши проблем доследности, поправи искуство рада са прозорима УВП апликација и обједини два модела апликација.

Популар Постс