Виндовс 10 верзија 20Х2 долази без већих познатих проблема

 Проблеми са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020

Мицрософт је коначно објавио Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 , такође познат као верзија 20Х2. Компанија каже да можете преузети ажурирање за октобар 2020. сада тако што ћете постати „трагач“ и оно ће бити гурнуто на ваш рачунар као аутоматско ажурирање у будућности.

Мицрософт је такође појаснио да се Виндовс 10 верзија 20Х2 не форсира и да је корисници неће одмах добити ако активно не проверавају да ли постоје ажурирања. Ажурирање се покреће онима који проверавају ажурирања на уређајима који користе Виндовс 10 верзије 1903, 1909 и 2004.

Виндовс 10 Оцтобер 2020 Упдате је у тестирању скоро шест месеци и није ништа друго до пакет за омогућавање или сервисирана верзија ажурирања за мај 2020. (верзија 2004).Као и увек, Мицрософт је сада објавио листу познатих проблема које треба да проверите пре надоградње на Виндовс 10 верзију 20Х2.

Није изненађујуће да Виндовс 10 верзија 20Х2 долази са свим проблемима који тренутно муче Виндовс 10 верзију 2004.

Познати проблеми у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2020

Од 20. октобра, Мицрософт је свестан више мањих познатих проблема у ажурирању Виндовс 10 за октобар 2020, укључујући једну промену која доводи до грешака при примени драјвера од непроверених издавача.

1. Грешке драјвера

Са недавним кумулативним ажурирањем и ажурирањем функција, чини се да је Мицрософт направио значајну промену у начину на који Виндовс проверава драјвере које су објавили ОЕМ-ови, произвођачи и добављачи.

Као део промене, Виндовс 10 сада користи нови модел верификације драјвера то ће спречити кориснике да примењују драјвере лошег квалитета или непроверене драјвере. Када се то догоди, Мицрософт каже да ће приказати једну поруку о грешци у којој се наводи да не може да верификује издавача.

Ако наиђете на такве проблеме када ручно примењујете ажурирања управљачког програма, Мицрософт препоручује да се обратите издавачу драјвера.

Технички, ово је функција и Мицрософт је неће вратити из безбедносних разлога.

2. Цонекант аудио драјвери

Мицрософт је тренутно свестан проблема са Цонекант аудио драјверима у Виндовс 10 верзији 20Х2.

Грешка је први пут откривена у ажурирању за мај 2020. и остаје нерешена из непознатих разлога. Ако имате инсталиране ове аудио драјвере, Мицрософт каже да ће применити задржавање компатибилности на вашем уређају и спречити га да прима ажурирања функција.

Мицрософт је напоменуо да раде са Синаптицс-ом и да ће ускоро поделити више детаља.

3. Цонекант ИССТ аудио драјвери

Мицрософт је такође свестан проблема са Цонекант ИССТ аудио драјверима где корисници могу имати проблема са управљањем уграђеним аудио системом свог рачунара.

Као резултат тога, Мицрософт је поставио још један блок надоградње и погођени корисници ће можда морати да сачекају док компанија не изда ажурирање.

Многи од ових проблема су прилично мали и могли бисте наићи на проблеме само ако имате старији Цонекант аудио уређај.

Ако наиђете на Плави екран смрти и друге неугодне проблеме након што сте применили октобарско ажурирање функција оперативног система Виндовс 10, обавестите нас у коментарима испод.

Популар Постс