Виндовс 10 веб претраживачи добијају нову функцију за смањење употребе података

Виндовс 10 може да разликује праву Ви-Фи мрежу и ограничену Ви-Фи мрежу или мрежу на којој је ваш уређај везан за мобилну приступну тачку телефона. Ова функција је позната као „веза са ограничењем“ и њено омогућавање значи да ће употреба интернета у позадини бити смањена.

Када је веза означена као ограничена, Виндовс неће аутоматски преузети и применити ажурирања за Виндовс 10 и Мицрософт Сторе (осим важних безбедносних закрпа). Такође ће онемогућити пеер-то-пеер ажурирања и живе плочице да бисте сачували ваш пропусни опсег.

Поред тога, Виндовс 10 УВП апликације могу да се понашају другачије када је активна функција везе са мерењем. Веза са ограничењем је одличан начин да добијете већу контролу над својом везом и спречите оперативни систем да троши сав ваш пропусни опсег.Мицрософт сада ажурира Цхромиум платформу отвореног кода са подршком за конекцију са мерењем за Виндовс 10.

Ово ће омогућити прегледачима заснованим на Цхромиум-у (Едге и Цхроме) да поштују ваша подешавања мреже Виндовс 10 и привремено паузирају ажурирања/преузимања када сте на вези са ограниченим бројем података.

 Веза са ивичним мерењем

Као што можете видети на горњем снимку екрана, ова функција је већ доступна у Мицрософт Едге Цанари и долази у Гоогле Цхроме и друге Цхромиум претраживаче следеће године.

У Цхромиум-у урадити , Мицрософт је напоменуо да жели да имплементира основну претпоставку најбољег труда која функционише на платформама које могу да открију ћелијске у односу на нећелијске типове, што је у суштини исто као и начин на који Виндовс 10 мрежа постоји данас.

Инжењер Гоогле Цхроме-а се такође сложио са Мицрософтовим приступом и вероватно ће та функција ускоро стићи у Цхроме Цанари.

Заиста је тачно да велики број кода у Цхромиум-у претпоставља мерач ифф ћелијске везе. Ако имамо подршку за ИсЦоннецтионМетеред() АПИ преко НетворкЦхангеНотифиер-а, то би дефинитивно било боље, приметио је програмер.

Као што смо поменули горе, поставка везе са ограничењем за Виндовс 10 вам даје већу контролу над позадинском интернет активношћу, а Цхромиум интеграција је посебно корисна када користите интернет услугу са ограниченим подацима.

За оне који нису свесни, Виндовс 10 сада такође долази са функцијом која вам омогућава смањити податке које троше Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе конфигурисањем подешавања пропусног опсега.

Популар Постс