Виндовс 10 вас сада обавештава да ли је ажурирање за мај 2020. блокирано

 Виндовс 10 Маи Упдате десктоп

Виндовс 10 верзија 2004, такође позната као ажурирање за мај 2020., недавно је почела да се уводи за главне кориснике који ручно проверавају ажурирања преко апликације Подешавања. Иако је ажурирање за мај 2020. доступно, то не значи да ће сви уређаји укључујући Мицрософт Сурфаце моћи да га преузму.

Мицрософт каже да се ажурирање функције уводи у фазама и неће се појавити свима . То је зато што неки уређаји немају управљачке програме неопходне за надоградњу на ажурирање маја 2020.

Почев од 29. маја 2020., Мицрософт је почео да обавештава кориснике када не могу да надограде свој систем на Виндовс 10 верзију 2004, која је корисницима објављена 27. маја 2020. Упозорење за Виндовс 10 верзију 2004

Ако ручно проверите да ли постоје ажурирања на неподржаном уређају, добићете следећу поруку:

Ажурирање за Виндовс 10 за мај 2020. је на путу. Нудимо ово ажурирање компатибилним уређајима, али ваш уређај није сасвим спреман за то. Када ваш уређај буде спреман, видећете ажурирање доступно на овој страници. У овом тренутку не морате ништа да радите.

Ово је мало, али корисна информација јер су многи корисници раније изразили забринутост у вези са нејасном поруком Виндовс Упдате-а која једноставно каже да је рачунар „ажуран“.

Анонимни радници Мицрософта рекли су нам да је ово део напора компаније да побољша транспарентност Виндовс Упдате-а. Ако имате уређај који није подржан, добићете јаснију поруку када ваш уређај тренутно не може да прими ажурирање за мај 2020. (верзија 2004).

Мицрософт је 27. маја објавио да је почео са увођењем нових ажурирања функција корисницима који користе машинско учење. Људи са компатибилним системима, новијим хардвером и Сурфаце производима су замољени да инсталирају ажурирање до 28. маја, али онима са некомпатибилним системима је остављена порука са вашим уређајем.

Јуче је Мицрософт коначно одлучио да људима пружи више информација о томе зашто не могу да инсталирају ажурирање.

Иако процес ажурирања оперативног система Виндовс није био баш гладак током последњих неколико година, каже се да Мицрософт ради на неопходним променама како би понудио боље искуство. На пример, недавно смо сазнали из извора да Мицрософт би могао да објави механизам Виндовс Упдате сличан Виндовс 10Кс следеће године.

Уз помоћ побољшања и јасније комуникације са корисницима, Виндовс Упдате ће се, надамо се, побољшати у наредним годинама.

Популар Постс