Виндовс 10 вас неће узнемиравати обавештењима док гледате филм

 Фоцус Ассист у Виндовс 10

Мицрософт тестира нову функцију за Виндовс 10 која би онемогућила обавештења када гледате филм или нешто читате. Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за пролеће 2019. побољшаће функцију Фоцус Ассист и додати нову опцију за утишавање обавештења када је систем у режиму целог екрана.

Шта је Фоцус Ассист?

У ажурирању оперативног система Виндовс 10 Април 2018 или новијем, наћи ћете страницу са подешавањима под називом „Фоцус Ассист“. Сврха Фоцус Ассист-а је да аутоматски утиша обавештења када корисници раде на важном пројекту и не желе да их ометају.

Фокусирајте помоћ да постанете кориснији

У предстојећем Виндовс 10 19Х1, Фоцус Ассист ће постати паметнији. Мицрософт каже да ће ажурирање за Виндовс 10 19Х1 учинити Фоцус Ассист кориснијим и додати нову опцију која ће онемогућити обавештења када гледате видео записе, учите или радите било шта у режиму преко целог екрана.Функција није само ограничени видео снимци јер ће обавештења бити утишана кад год покренете нешто на целом екрану, без обзира на врсту активности. На пример, ако омогућите опцију режима целог екрана у подешавањима Фоцус Ассист-а, обавештења се неће појавити ако гледате видео, читате документ, радите на презентацији или радите било шта.

 Подешавања Фоцус Ассист

То је корисна функција посебно када гледате филм и желели бисте да смањите све друге ометања да бисте били сигурни да можете да гледате без прекида.

Функцији можете приступити из Подешавања > Систем > Фокус Ассист, али опција режима целог екрана се неће појавити ако је рачунар на Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате или старијим верзијама.

Обавезно одвојите мало времена да прилагодите своју листу приоритета како бисте били сигурни да ће се појавити сва обавештења која желите да прекршите правило! Ако желите да искључите обавештење упозорења које се приказује у Акционом центру након уласка у помоћ при фокусирању, то можете учинити тако што ћете кликнути на правило у подешавањима Фоцус Ассист-а које је изазвало обавештење, објашњава Мицрософт.

Популар Постс