Виндовс 10 вам сада омогућава ажурирање управљачких програма за више уређаја

 Страница опционих ажурирања за Виндовс 10

У августу је Мицрософт омогућио нову Опција „Опционална ажурирања“ попут оперативног система Виндовс 7 у оквиру Виндовс ажурирања панел на Виндовс 10. Мицрософт је раније управљао опционим ажурирањима преко Девице Манагер-а, али је компанија онемогућила функција аутоматског ажурирања у Управљачу уређаја и позвао купце да уместо тога користе Виндовс Упдате.

Промена се не односи само на прелазак на модеран интерфејс. Мицрософт је такође променио начин на који Виндовс 10 драјвери стижу корисницима преко Виндовс Упдате-а. Као део промене, сада можете лако да видите све доступне драјвере за вашу графичку картицу и друге хардверске компоненте.

Мицрософт полако додаје више драјвера на свој екран „Опционална ажурирања“ и нова серија ажурирања је објављена овог месеца.Почевши од овог месеца, Мицрософт је сада почео да тражи драјвере за више хардверских компоненти. Неки корисници су нам рекли да сада виде ажурирања за аудио компоненте, а ми смо такође приметили ово понашање на једном од наших уређаја.

На пример, управљачки програми које је направио Реалтек сада су доступни и на екрану Опциона ажурирања оперативног система Виндовс 10, као што можете видети на слици испод.

 Екран опционих ажурирања

Вреди напоменути да ће Виндовс 10 и даље аутоматски преузимати и инсталирати важна ажурирања управљачких програма без ваше дозволе. Међутим, у оперативном систему Виндовс 10 верзија 2004 или 20Х2, корисници ће добити опционе управљачке програме само када их потраже помоћу екрана Прикажи опционално ажурирање.

Нажалост, ново искуство је и даље збуњујуће јер корисници не могу да одлуче који драјвер је прикладан за њихов уређај.

За најбоље искуство, увек би требало да преузмете и инсталирате драјвере са сајта произвођача. Ако не можете да пронађете управљачки програм на веб локацији произвођача и уређај не ради исправно, можете размислити о коришћењу Виндовс Упдате.

Извори су нам рекли да Мицрософт разматра подешавање корисничког интерфејса на екрану „Опционална ажурирања“ на страници Виндовс Упдате како би побољшао искуство за почетнике.

У новембру је и Мицрософт омогућио ново искуство тражења и инсталирања за плуг-анд-плаи уређаје , као што су миш и тастатура. Управљачки програми за Виндовс 10 које је произвођач класификовао као ручни неће се инсталирати аутоматски и ове промене ће бити приметне за оне који користе Виндовс Упдате за руковање драјверима.

Популар Постс