Виндовс 10 трака задатака добија велико ажурирање са новом функцијом

 Ажурирање траке задатака за Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт доноси фид вести сличан Гоогле Дисцовер-у у Виндовс 10 са следећим ажурирањем, које би требало да стигне у другој половини 2021. Подразумева се да ће фид вести бити присутан на траци задатака, као опција, што значи да можете изаберите да га користите или га сакријте десним кликом на икону.

Ова функција је део Виндовс Схелл Екпериенце и не може се онемогућити или деинсталирати ручно, баш као Виндовс 10 Упознајте се сада . Помоћу ове функције можете да видите вести засноване на интересовањима и ажурирања времена на Виндовс траци задатака, а све то покреће Мицрософтова МСН мрежа.Као што можете видети на снимку екрана испод, свака вест је на картици и моћи ћете да филтрирате фид по категоријама, дајући вам бољу слику о томе под коју тему ти чланци спадају.

 Виндовс 10 трака задатака (1)

Додиром на категорије као што је спорт омогућава вам да истражите ту конкретну тему и приступите чланцима релевантним за ту тему, укључујући резултате уживо и више визуелног садржаја директно са траке задатака.

Такође можете да прилагодите фид тако што ћете блокирати избор опција Више оваквих прича или Мање оваквих прича испод ставке вести. Наравно, Мицрософт ће користити свој алгоритам да понуди више прича о стварима које су релевантне за ваша интересовања, захваљујући Бинг-овим АИ и МЛ могућностима.

Ова функција је тренутно доступна у Виндовс 10 Буилд 21286 и могла би се испоручити са ажурирањем Сун Валлеи / 21Х2 у октобру. Ако желите да га тестирате сада, требало би да преузмете верзију за преглед и пребаците регион свог уређаја на Сједињене Државе, Канаду, Велику Британију, Аустралију или Индију.

Такође је вредно напоменути да је за фид вести потребан Мицрософт Едге заснован на Цхромиум-у и да је тренутно у раној фази развоја, тако да је нејасно да ли ће бити укључен у следећу верзију оперативног система Виндовс 10.

Поред побољшања траке задатака, Такође се верује да Мицрософт ради на ажурирању Виндовс 10 функција са новим корисничким интерфејсом и побољшањима тамног режима.

Популар Постс