Виндовс 10 тамни кориснички интерфејс би ускоро могао да изгледа и осећа се доследније

 Виндовс 10 тамни интерфејс

Један од највеће визуелно ажурирање које долази за Виндовс 10 је кодног назива „Сунчана долина“, која има за циљ да смањи оштре углове, уведе нови интерфејс за основне компоненте и понуди конзистентан кориснички интерфејс.

Прошле недеље смо вам показали први поглед на савремени контекстни мени Виндовс 10 изгледаће као када добије ВинУИ и подршку за теме у блиској будућности. Истовремено, очекује се да ће подразумевана тамна тема за старе компоненте добити тамнију подршку за тамну тему како би се креирао кориснички интерфејс који ће изгледати и осећати се доследније.

Годинама је кориснички интерфејс оперативног система Виндовс 10 живео негде између метро и старих компоненти. Мени Старт, Ацтион Центер, Таскбар и друге важне области су прилично тамне, али оперативни систем је и даље у оштром контрасту са заслепљујућим белим елементима као што су контекстни мени, искачући мени, мени са својствима итд.Према изворима упознатим са развојем, Мицрософт коначно разматра подршку за тамне теме за више застарелих области корисничког интерфејса како би побољшао укупну конзистентност када се користи тамна тема Виндовс 10.

Такође је могуће да Мицрософт експериментише са различитим „варијацијама“ тамног режима у покушају да створи јединствен изглед. Нажалост, још увек нисмо видели знакове подршке тамном режиму за застарела подручја у верзијама за преглед.

ВинУИ

Сплав Виндовс 10 промена биће уведен са ВинУИ, који је УКС платформа која се одржава и испоручује одвојено од оперативног система.

 Виндовс контекстни мени

ВинУИ се често ажурира и тренутно је фокусиран на заобљене углове са ефектима Флуент Десигн. Као део ВинУИ-ја, савремени контекстни мени унутар УВП апликација такође ће изгледати боље и добити подршку за заобљене углове. Мицрософт ће такође направити неколико подешавања у Акционом центру, узимајући идеје корисничког интерфејса из ВинУИ.

Извештаји сугеришу да би нови кориснички интерфејс Виндовс 10 могао бити задиркиван у верзијама за преглед до пролећа, а опште издање ће вероватно бити објављено у другој половини 2021.

Које друге делове оперативног система Виндовс 10 бисте желели да видите да добију одговарајућу тамну тему и модеран изглед? Јавите нам у коментарима.

Популар Постс