Виндовс 10 Спринг Цреаторс Упдате долази са новим чишћењем диска

 Виндовс 10 подешавања

Слика љубазношћу: Виндовс Централ

Мицрософтов Виндовс оперативни систем је овде деценијама. Чак и са најновијом верзијом оперативног система Виндовс 10, постоји много Вин32 елемената или застарелих компоненти у оперативном систему. Ове старе компоненте су усавршене годинама развоја, али Мицрософт жели да има модеран оперативни систем за своје кориснике. Ово није нимало лако, па чак и ако Мицрософт пронађе начине да уклони све старе Вин32 елементе из оперативног система, не могу га потпуно заменити јер корисници можда неће бити добро прихваћени.

Мицрософт следи фазни приступ у решавању овог проблема. Са новијим издањима оперативног система Виндовс, Мицрософт полако премешта старије старе алате у апликацију Подешавања. Ово ће учинити оперативни систем модерним и неће бити тешко за корисника.Следећа застарела компонента која улази у апликацију за подешавања је Чишћење диска. Чишћење диска је доступно од Виндовс 98. Сада са ажурирањем Виндовс 10 Спринг Цреаторс Упдате, замењује га алатка за ослобађање простора у апликацији Подешавања.

Чишћење диска је омогућило корисницима да избришу старију верзију оперативног система Виндовс након што су завршили преузимање и инсталирање новијег ажурирања. Ово је корисницима дало пуно слободног простора. Алат је такође дао корисницима могућност да уклоне привремене интернет датотеке, привремене датотеке и сличице.

Са новим ажурирањем за Виндовс 10 Спринг Цреаторс, Мицрософт сада доноси опцију ослобађања простора у апликацију Подешавања. Ова нова опција ће моћи да уради све функције за које је способно чишћење диска.

 Ослободите простор сада у односу на чишћење диска

Слика љубазношћу: гхацкс.нет

Да би приступио овој опцији, након инсталирања ажурирања за Виндовс 10 Спринг Цреаторс (или Редстоне 4), корисник би морао:

  • Отворите апликацију Подешавања са листе апликација или притиском на тастер Виндовс и И заједно.
  • У апликацији Подешавања кликните на Систем и изаберите опцију Складиштење.
  • Кликните на опцију Ослободи простор сада у прозору.

Апликација за подешавања ће на крају заменити контролну таблу

Контролна табла је била алатка за промену било које поставке на рачунару. Мицрософт то мења чинећи апликацију Подешавања моћнијом. Више функција и алата са контролне табле улази у апликацију Подешавања.

То значи да ће Мицрософт на крају контролну таблу заменити апликацијом Подешавања. Наравно, биће потребно још неколико година да се догоди, али када се то догоди, оперативни систем ће бити заиста модеран. Ово такође сугерише да Мицрософт има планове да уклони све Вин32 компоненте из оперативног система, укључујући Филе Манагер који познајемо и волимо.

Популар Постс