Виндовс 10 скрива једну функцију контролне табле, али јој и даље можете приступити

 Контролна табла Виндовс 10 20Х2

Још 2015. године, Мицрософт је обећао да ће Виндовс 10 подешавања на крају заменити контролну таблу, али је контролна табла и даље веома важан део оперативног система.

Од лансирања Виндовс 8 са метро тематиком корисници су морали да се баве два различита начина контроле подешавања. Једна је контролна табла, која је заснована на Мицрософтовим старим компонентама и Вин32, а друга је нова модерна подешавања рачунара, која је довољно добра за персонализацију.

Витх Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 , који је сада доступан корисницима, Мицрософт убија системску страницу контролне табле. Ако десним тастером миша кликнете на пречицу „Овај рачунар“ и отворите Својства, Виндовс ће вас сада усмерити на апликацију Подешавања.Ово није велика ствар, али се верује да Мицрософт предузима кораке да реши диспаритет и повуче контролну таблу, уместо модерне алтернативе.

 Контролна табла система

Мицрософт је рекао да ће заменити системски аплет на контролној табли модерном апликацијом Подешавања, али се испоставило да Мицрософт још увек није у могућности да се у потпуности реши старих компоненти.

Мицрософт још увек није уклонио системски аплет контролне табле и он је још увек интегрисан у Виндовс 10. У ствари, можете заобићи принудно преусмеравање на модерну апликацију Подешавања и поново приступити системском аплету на контролној табли.

 О подешавањима

Да бисте приступили старом класичном менију Својства заснованом на контролној табли у оперативном систему Виндовс 10 верзије 20Х2, следите ове кораке:

  1. Отворите контролну таблу преко Старт менија или Виндовс претраге.
  2. У контролној табли кликните на адресну траку.
  3. Откуцајте „Систем“ и притисните ентер, али немојте бирати предложене странице у адресној траци.

Или такође можете да налепите Цонтрол ПанелСистем и СецуритиСистем у траку за адресу да бисте приступили застарелом менију.

Ако ручно одете до контролне табле и кликнете на „Систем“, Мицрософт ће уместо тога отворити апликацију Подешавања, али можете приступити старом застарелом менију пратећи горње кораке.

Очигледно, не постоји једноставан начин за Мицрософт да уклони све застареле компоненте. За сада, компанија само покушава да сакрије застареле опције како би поједноставила искуство подешавања.

У ствари, врло је вероватно да ћемо видети да више страница на контролној табли одлази у корист модерних замена. Међутим, Мицрософт неће у потпуности уклонити странице и ови трикови ће увек радити.

Популар Постс