Виндовс 10 Сеарцх добија прилагодљив кориснички интерфејс и једну нову функцију

 Виндовс 10 кориснички интерфејс за претрагу

Функција Виндовс Сеарцх, којој се може приступити са траке задатака или помоћу Вин + С пречице на тастатури, еволуирала је у моћну алатку у последњих неколико година. Функција претраге уграђена у Виндовс 10 користи Бинг за прикупљање информација са интернета, као и апликација, фотографија, е-поште и других ставки.

Искуство Виндовс претраге је последњи пут ажурирано у ажурирању за Виндовс 10 маја 2019. године, чиме је прекинута интеграција између претраге и Цортане. Мицрософт је такође представио засебну алатку под називом Побољшано индексирање за конфигурисање и прилагођавање процеса индексирања оперативног система Виндовс 10.

Мицрософт је то недавно потврдио тамна тема долази у Виндовс претрагу а нови дизајн је већ доступан корисницима путем ажурирања на страни сервера.Чини се да Виндовс Сеарцх добија и нови респонзивни дизајн који се прилагођава од стоних рачунара преко лаптопа до таблета. Ово ће вам омогућити да приступите функцијама доступним на дну екрана без померања.

 Виндовс претраживач кориснички интерфејс

Тренутно, неки корисници морају да скролују надоле да би видели дугме Бинг обрнуте слике. Ово је поправљено у најновијем ажурирању.

За оне који нису свесни, Мицрософт је увек дозвољавао корисницима да промене величину прозора Виндовс Сеарцх-а. Ако је ваша Виндовс претрага превелика или премала, можете лако да промените величину пратећи ове кораке:

  • Отворите мени Старт.
  • Померите курсор миша око његове ивице да бисте приступили врху стрелице.
  • Држите леви тастер миша и превуците миша.

Превуците док не буде тачно и Виндовс претрага ће такође користити исту величину.

Поред тога, Мицрософт уводи још једно ажурирање за Виндовс Сеарцх да би омогућио нову функцију под називом Бинг слика дана. Овај нови одељак ће заменити брзе претраге у интерфејсу Виндовс претраге.

 Виндовс Сеарцх Бинг

За оне који не знају, Бинг укључује колекцију прелепих слика које је курирао Мицрософт. Слике које се налазе на почетној страници Бинг-а сада такође долазе у Виндовс претрагу.

Сваког дана ћете видети једну нову слику у оквиру Виндовс претраге. Такође можете кликнути на слику да бисте сазнали одакле су.

Популар Постс