Виндовс 10 се враћа заокруженом корисничком сучељу налик на Виндовс 7 за прозоре апликација

Виндовс 10 ће се вратити изгледу из ере Виндовс 7, Виста и КСП, јер Мицрософт планира да прихвати заобљене углове за прозоре највишег нивоа.

Све до Виндовс 8 заснованог на метро корисничком интерфејсу, Мицрософт је користио аеро ефекат и заобљене углове у свим прозорима апликација. Међутим, приступ се променио након што је Виндовс 8 изашао са оштрим угловима и живим плочицама.

Према новом појашњењу које је објавио Мицрософт дне Гитхуб , Дуго очекивани ВинУИ оперативног система Виндовс 10 такође ће донети заобљене углове прозорима највишег нивоа и искачућим прозорима апликација, али имплементација ће зависити од програмера апликација.То значи да можете очекивати прозоре апликација са заобљеним угловима, слично подразумеваном распореду који смо имали на Виндовс-у.

Као што можете видети на снимку екрана за десктоп апликације Теамс у наставку, Мицрософт јасно замењује оштре ивице које су служиле као основа корисничког интерфејса Метро оперативног система Виндовс 8.

 Мицрософт Теамс заобљени угао

Овај рестилизовани кориснички интерфејс део је преобразбе Флуент Десигн-а, као што је и сама компанија потврдила у свом ГитХуб пројекту.

Заобљени углови би требало да буду активни у другој половини 2021. године, али како се то обично дешава када се објаве велике промене, Мицрософт ће прво дозволити тестерима у програму Виндовс Инсидер да испробају нови кориснички интерфејс пре других.

 Моцкуп тимова

Мицрософт тимови са заобљеним угловима (мокет)

Ако будемо имали среће и Мицрософт се придржава свог интерног распореда, могли бисмо добити увид у нови кориснички интерфејс оперативног система Виндовс 10 у верзијама за преглед до пролећа 2021. (К3-К5).

Друге велике естетске промене долазе у иконе апликација за Виндовс 10. Раније ове године, Мицрософт је представио нови стандардни облик иконе који изгледа много шареније и закривљеније.

Језик дизајна је и даље Флуент Десигн, али се стално развија и сада ставља нагласак на сенке и заобљене ивице.

Такође је вредно напоменути да је нови дизајн заобљених углова већ део кључних Виндовс 10 апликација, укључујући калкулатор, аларме и сат, календар, па чак и Виндовс терминал. У ствари, нови дизајн заобљених углова се активно користи у новом Едге претраживачу заснованом на Цхромиум-у.

Популар Постс