Виндовс 10 се руши због грешке ЦорсаирВБусДривер.сис након најновијег ажурирања

 Грешка Виндовс ЦорсаирВБусДривер

Нова грешка у недавном ажурирању оперативног система Виндовс 10 или ажурирању драјвера објављеном преко Виндовс Упдате-а руши неке уређаје са грешком ЦорсаирВБусДривер.сис. Порука о грешци Плави екран смрти је „Изузетак системске нити није обрађен“ и спречава да се систем покрене са радне површине.

Према неколико корисника извештаји , Виндовс 10 је полудео за неке кориснике у последњих недељу дана, са грешком ЦорсаирВБусДривер.сис која би потенцијално могла да остави машину заглављена у петљи за покретање.

За оне који не знају, ЦорсаирВБусДривер је компонента која се испоручује са драјверима које је саставила Цорсаир, хардверска компанија. Проблем са ЦорсаирВБусДривер.сис очигледно постоји већ два месеца, али је постао распрострањенији прошле недеље када Ажурирања за Виндовс 10 децембар 2020 су пуштени.Могуће је да је проблем повезан са кумулативним ажурирањем овог месеца које је већ изазвало друге проблеме многим људима. Ако нисте добили грешку на плавом екрану, али имате инсталиране производе Цорсаир, обавезно притисните дугме за паузу ажурирања у Виндовс Упдате-у.

Срећом, неки корисници су сада открили исправку за грешку БСОД која се не обрађује изузећем системске нити узроковане ЦорсаирВБусДривер.сис.

Како да поправите грешку ЦорсаирВБусДривер.сис у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте исправили грешку која није обрађена изузећем системске нити узроковане грешком ЦорсаирВБусДривер.сис, следите ове кораке:

 1. Искључите своје Цорсаир уређаје ако их користите.
 2. Под претпоставком да се ваш рачунар не покреће исправно, можда ћете видети „Екран за одабир опције“.
 3. Изаберите Решавање проблема > Напредне опције > Командни редак.
 4. Командна линија ће почети на Кс:Соурцес и морате да идентификујете слово вашег ОС диска.
 5. Да бисте идентификовали име диск јединице, откуцајте дискпарт без наводника.
 6. Сачекајте да се команда дискпарт учита, а затим откуцајте лист вол без наводника.
   Виндовс дискпарт
 7. Сада би требало да се појави листа ваших дискова. Идентификујте слово диска који је ваш ОС диск или једноставно забележите сва слова диск јединице, тако да можете да их испробате једно по једно.
 8. Поново покрените другу инстанцу командне линије и она ће поново почети на Кс:Соурцес.
 9. Сада морате да унесете слово диск јединице на којој је инсталиран Виндовс 10. У нашем случају, то је било „Ц“.
 10. Тип ц: да уђе у погон.
 11. Тип ти .
 12. Ако видите фасциклу Виндовс, налазите се у исправном слову диск јединице. Ако не, једноставно затворите командну линију и поново је покрените.
 13. Откуцајте слово диск јединице, а затим откуцајте ти да видите Виндовс фолдер.
 14. Унесите следећу команду
  цд виндовссистем32дриверс
 15. Када сте у фасцикли драјвера, откуцајте следећу команду:
  рен цорсаирвбусдривер.сис цорсаирвбусдривер.бад
 16. Ово ће преименовати датотеку драјвера и Виндовс не може да је позове при покретању, али ће остати инсталиран на вашем уређају.
 17. Затворите командну линију и поново покрените систем.

Ако сте исправно пратили кораке, Виндовс 10 ће се поново покренути на радној површини и мораћете да деинсталирате Цорсаир Утилити Енгине (ЦУЕ) и драјвере да бисте спречили грешку Плави екран смрти.

Ако не можете да покренете радну површину, поново отворите прозор командне линије и уђите у диск јединицу на којој је инсталиран Виндовс 10, а затим следите ове кораке:

 1. Генеришите листу ваших инсталираних драјвера прве и треће стране помоћу следеће команде: 1БЕ4ФБ0Ц59524Д9025А65БЦЦЦ64328Ц324194Ф05
 2. У горњој команди, ц: би било слово вашег ОС диск јединице.
 3. Након што унесете команду гет-дриверс, видећете дугачку листу драјвера са именом издавача и оригиналним именом датотеке.
   Листа Виндовс драјвера
 4. Управљачки програми ЦорсаирВБусДривер носиће имена као што су оем18.инф, оем19, инф, итд. испод оригиналног одељка са именом датотеке.
   ЦорсаирВБусДривер сис
 5. Ако нисте сигурни у вези са одређеним драјвером, можете да откуцате следећу команду да бисте добили више информација о драјверу: Ц90Ф640Ф6Ф81Ф35ЦЕ27ЕФ0333961458567413043
 6. Унесите следећу команду да бисте уклонили неисправан Цорсаир драјвер: 463Ф0Ф00Б60275403А1А9Ф62АФ3011ЦЕ29Д10126
 7. Такође можете да деинсталирате друге управљачке програме за Цорсаир пратећи горње кораке.

У свим горњим командама, „Ц:“ би било слово диск јединице вашег ОС диска. Када завршите, затворите прозор командне линије, поново покрените уређај и поново ће се покренути на радној површини.

Популар Постс