Виндовс 10 сада приговара корисницима Мицрософт Едге рекламама преко целог екрана

 Мицрософт Едге оглас у оперативном систему Виндовс 10

У продукцијским верзијама, Мицрософт А/Б тестира нову „функцију“ која је дизајнирана да приговара корисницима препорукама Мицрософт Едге-а без прозора на целом екрану на екрану ООБЕ.

Наг ће се појавити када корисници подесе свој рачунар, пријаве се на свој систем након примене ажурирања или када кликну на нови огласни банер у оквиру подешавања.

Са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020., Мицрософт је коначно напустио стари прегледач Едге који је лансиран заједно са Виндовсом 10 2015. Мицрософт Едге је ажуриран на исти код који покреће Гоогле Цхроме и Мицрософт поново инсистира банери препоруке за Едге заснован на Цхромиум-у у оквиру оперативног система .Мицрософт покушава да убеди кориснике ривалских претраживача који посећују Виндовс подешавања у предности испробавања Цхромиум Едге-а. У апликацији Подешавања, постоји нови банер за који се чини да се приказује онима који нису инсајдери.

 Оглас за Виндовс подешавања

Као што можете видети на горњој слици екрана, оглас се појављује на врху прозора апликације Подешавања, одмах изнад опција подешавања. На банеру се наводи да можете добити још више од Виндовс-а и изненађујуће покреће екран ООБЕ (изузетно искуство).

Оглас/препорука коју смо видели је напоменула: Уз неколико брзих избора, бићете на путу да уживате у пуном Мицрософт искуству. Дугме Идемо отвара ООБЕ екран без прозора преко целог екрана.

На екрану ООБЕ налази се нова страница под називом Користи препоручена подешавања прегледача која саветује корисницима да врате Мицрософт Едге и закаче прегледач на радну површину и траку задатака.

 Прегледач који препоручује Мицрософт Едге

Кликом на Користи Мицрософт препоручене поставке претраживача поставићете Едге као подразумевани прегледач и закачити га на траку задатака/десктоп.

Овај оглас се појавио само када су наши уређаји били подешени да користе Гоогле Цхроме и Фирефок као подразумевани веб прегледач.

Корисник може лако да затвори оглас кликом на другу опцију Не ажурирај подешавања претраживача. Ако покушате да прескочите подешавање, искачући прозор ће се поново појавити у будућности.

Нажалост, не можете трајно да онемогућите ове препоруке у оперативном систему Виндовс 10.

Вреди напоменути да Мицрософтов ривал Гоогле такође агресивно гура Цхроме корисницима који приступају Гоогле претрази, Гмаил-у, Гоогле диску, Цхроме продавници и другим услугама преко Мицрософт Едге-а.

Популар Постс