Виндовс 10 сада покреће упозорење апликација за покретање како би се избегао успоравање система

Виндовс 10 је увек дозвољавао апликацијама да се аутоматски покрећу када укључите рачунар.

Мицрософт вам даје потпуну контролу над вашим апликацијама за покретање, али популарни Виндовс програми као што су Мицрософт Теамс, Спотифи, ОнеДриве, Цортана итд. постављају се да почну да раде у позадини када се пријавите на оперативни систем.

Програми за покретање су важни када желите да брзо покренете скрипте или апликације чим се пријавите на Виндовс 10. Најфрустрирајући аспект функције Виндовс 10 апликација за покретање је то што се апликације аутоматски додају на листу. Виндовс 10 апликације за покретање

Ова функција оперативног система Виндовс 10 ће потенцијално почети да омета перформансе вашег рачунара када намерно или ненамерно додате неколико апликација на листу, али сада можете да узвратите.

Мицрософт коначно ради на новој функцији која ће вас упозорити када се апликације додају на листу апликација за покретање.

Са недавним Виндовс 10 21Х1 верзије за преглед , Мицрософт је уложио недокументоване напоре да кориснике информише о позадинским активностима.

Након ажурирања, појавиће се ново обавештење које вас обавештава да је апликација додата на листу програма за покретање и да може да ради у позадини.

 Обавештење о покретању апликације

Виндовс вам је увек нудио начин да онемогућите своје програме за покретање, али до сада није могао да обавести кориснике када се апликације додају на листу покретања.

Можете да кликнете на обавештење да отворите поставке покретања где можете да видите и уклоните све програме које желите да престанете да се аутоматски учитавају.

Ако пропустите обавештење, и даље можете да прођете кроз екран Подешавања и приступите листи апликација за покретање са њиховим тренутним статусом и ефектом. Исто тако, можете отворити Таск Манагер и проћи кроз картицу Стартуп и онемогућити све апликације које не желите да покрећете при покретању.

Популар Постс