Виндовс 10 сада добија комбинована кумулативна и сервисна ажурирања

 Комбиновано ажурирање за Виндовс 10

Безбедносна и друга важна ажурирања за Виндовс 10 обично се објављују истог дана и већина исправки се не може изабрати или одбити појединачно осим ако не користите Мицрософт Упдате Цаталог или друге напредне алатке као што је ВСУС за посао.

Поред ових кумулативних и безбедносних ажурирања, Виндовс 10 такође нуди одвојено сервисирање да би се решили потенцијални проблеми у компонентама Виндовс Упдате.

Ажурирања сервисног стека се аутоматски инсталирају када примените месечна кумулативна ажурирања, али у неким случајевима се ажурирања сервисног стека случајно прескоче и то може довести до проблема са инсталацијом.Од фебруара 2021. опционо КБ4601382 кумулативно ажурирање за верзију 20Х2 и верзију 2004, побољшан је процес ажурирања за Виндовс 10. Мицрософт је потврдио да ће ажурирања сервисног стека (ССУ) бити укључена у уобичајена кумулативна ажурирања убудуће.

Са новим комбинованим приступом кумулативног и сервисног пакета ажурирања, Мицрософт је коначно решио потенцијални проблем где месечно ажурирање није могло да се инсталира јер ССУ раније није примењен.

Мицрософт је првобитно почео да тестира идеју прошле године и недавно је омогућена за Виндовс 10 верзију 1909 и старије. Очекује се да ће овај нови приступ побољшати поузданост Виндовс ажурирања и смањити број грешака које се јављају током месечног процеса инсталације.

У евиденцији промена, Мицрософт је приметио да прво комбиновано ажурирање укључује опште исправке грешака и „побољшања квалитета“ како би се обезбедио робустан и поуздан сервисни скуп.

Опште исправке грешака за Виндовс 10 20Х2

Поред побољшања ССУ-а, Мицрософт је такође потврдио да ће овомесечно опционо ажурирање решити проблеме са Виндовс Оут оф Бок Екпериенце (ООБЕ), који се појављује када корисници примене велико ажурирање функција.

Исто тако, Мицрософт је такође закрпио проблем који утиче на екране високог динамичког опсега (ХДР) и одређене мониторе са ниским кашњењем.

Мицрософт тренутно није упознат са новим познатим проблемима и ово ажурирање је опционо, што значи да се може прескочити.

Популар Постс