Виндовс 10 ретро ПоверТоис да бисте добили модеран кориснички интерфејс и нове функције

 ПоверТоис за Виндовс 10

Програмери Мицрософт ПоверТоис алата отвореног кода за Виндовс 10 планирају да издају ново ажурирање са новим услужним програмима и побољшаним корисничким интерфејсом. Ово ажурирање је још увек у раној фази развоја и Мицрософт би могао да планира да га објави касније ове године.

ПоверТоис за Виндовс 10 је први пут лансиран 2019. године и заснован је на истом приступу као алат за напредне кориснике из ере Виндовс 95. Пред крај 2020. Мицрософт је ажурирао алатку отвореног кода са неким новим функцијама и побољшањима корисничког интерфејса дизајниран посебно за Виндовс 10.

Мицрософт сада ради на још једном великом ажурирању, које би могло понудити нека преко потребна побољшања корисничког интерфејса. ПоверТоис ново корисничко сучеље

На Гитхуб-у, Мицрософт има објављено нови концепт који показује ПоверТоис са побољшаним искуством првог покретања. Тренутно, ПоверТоис се покреће тихо у позадини и чини кориснике да се запитају да ли се нешто заиста догодило.

Да би решио овај проблем, Мицрософт ради са независним програмерима на креирању новог корисничког интерфејса који би приказао главне модуле (карактеристике апликације) када се ПоверТоис покрене са системске палете.

Нови начин за приступ услужним програмима ПоверТоис

ПоверТоис живи у системској палети оперативног система Виндовс 10, али подршка системске палете је тренутно ограничена и омогућава вам само да отворите подешавања или прекинете процес апликације.

 ПоверТоис флиоут

Према план , ПоверТоис би ускоро могао да добије нови падајући мени у системској палети који ће корисницима омогућити брзо покретање следећих модула:

  • Подешавања.
  • ПоверТоис Рун (брже искуство Виндовс Сеарцх).
  • ПоверТоис бирач боја.
  • Дугмад за видео конференцију.

Предстојеће функције за напредне кориснике

Користећи ПоверТоис, Мицрософт такође планира да дода подршку за функције које недостају на Виндовс 10, као што је режим „налепи као обичан текст“ и брз начин да се прекине позадински процес било које апликације.

Технолошки гигант такође ради на другим функцијама. Према плану пута, постоје планови да се омогући подршка за нови начин приказивања глатких фонтова на Виндовс 10.

Популар Постс