Виндовс 10 Редстоне 5 ажурирање које укључује нове функције Мицрософт Едге

 Мицрософт Едге претраживач

Мицрософт ради на новом скупу побољшања за Мицрософт Едге и предвиђа се да ће наводне промене стићи са Виндовс 10 Редстоне 5 у јесен 2019. Најновија верзија за преглед долази са наговештајима у том погледу, откривајући неке од функција које се додају у претраживач.

Очекује се да ће Мицрософт завршити развој Виндовс 10 Редстоне 5 до септембра, а јавно увођење би требало да почне у октобру.

Мицрософт Едге у ​​најновијој верзији за преглед Виндовс 10 долази са опцијама прилагођавања странице нове картице које би омогућиле корисницима да поставе УРЛ као подразумевану страницу нове картице. На пример, можете поставити МСН вести као подразумевану веб локацију за страницу нове картице. Поред тога, Мицрософт ће коначно омогућити да трака фаворита буде увек на екрану.Мицрософт додаје нову поставку Едге претраживачу која ће вам омогућити да прилагодите функцију почетног дугмета. Појавиће се нова опција за конфигурисање УРЛ-а који ће се учитати када се притисне дугме за почетак. На пример, можете да поставите Бинг као УРЛ и када кликнете на дугме за почетак, Едге ће вас одвести на Бинг уместо на подразумевану почетну страницу.

Подразумевани веб претраживач оперативног система Виндовс 10 ће коначно омогућити да трака фаворита буде увек на екрану, што је већ доступно у прегледачима независних произвођача као што је Гоогле Цхроме. Тренутно се трака фаворита појављује на почетној страници и аутоматски се сакрива када је у новој картици.

Вреди напоменути да је Мицрософт већ додао горе поменуте промене у Едге претраживач у најновијој верзији за преглед Виндовс 10 Редстоне 5, али оне се не могу омогућити. Међутим, пре или касније ова функција ће бити омогућена у Мицрософт Едге претраживачу.

Вероватно ће ове промене бити омогућене у будућој верзији прегледа за Виндовс 10.

Према подацима које је дао СтатЦоунтер, Гоогле Цхроме је водећи претраживач на десктопу, али Мицрософт Едге полако стиче нове кориснике и усвајање ће се вероватно побољшати објављивањем ажурирања Редстоне 5. Подаци које је обезбедио СтатЦоунтер за јун 2018. показују да је Гоогле Цхроме достигао тржишни удео од 66,87% прошлог месеца, Мицрософтов Интернет Екплорер је трећи са 7,13%, а Едге пети са 4,16% тржишног удела.

Популар Постс