Виндовс 10 постаје бржи и глаткији анимације отварања апликација

 Виндовс 10 анимације

У другој половини 2021. Виндовс 10 добија ремонтован интерфејс са новим изгледом који се може похвалити Флуент Десигн и ВинУИ. Промене укључују нови Старт мени, траку задатака и различите анимације – и оне ће почети да се појављују у верзијама за преглед у наредним месецима.

Сун Валлеи, као што је познато, неће радикално редизајнирати оперативни систем, али ће направити велики број занимљивих подешавања како би побољшао укупно искуство Виндовс 10, посебно искуство отварања апликација.

Мицрософт је већ потврдио да ради на новим анимацијама и изгледа да компанија сада тестира још једну варијанту која ће бити „бржа“ и „глађа“.На основу повратних информација, направили смо нека мала прилагођавања анимације покретања нове апликације да бисмо побољшали брзину и учинили је мало лакшим, Мицрософт приметио у дневнику измена Буилд 21313.

Према изворима упознатим са плановима, Виндовс 10 Сун Валлеи ће такође донети нове анимације у Старт мени и контекстни мени.

 Виндовс анимација

У сваком случају, ове нове анимације увек могу бити онемогућене.

Поред бржих и глаткијих анимација, ажурирање за Виндовс 10 Сун Валлеи ће вратити неке од карактеристика дизајна Виндовс 7 (транспарентност и заобљене углове), док се фокусира на доследност и једноставност корисничког интерфејса.

Једна од главних карактеристика ажурирања Виндовс 10 Сун Валлеи је подршка за ВинУИ, која у основи омогућава бржи развој дизајна за основне компоненте, а такође ће додати ефекте замућења или заобљене углове прозорима и бочним тракама за „уједначенији“ изглед корисничког интерфејса.

Остала мања побољшања

У најновијим верзијама за преглед, Мицрософт тестира мања побољшања за Виндовс 10. Ово укључује ново искуство куцања гласом, које је први пут најављено у септембру 2020. и коначно иде свим тестерима у програму Виндовс Инсидер.

Исто тако, Мицрософт такође експериментише са променама за менаџер историје међуспремника и траку за претрагу емоџија. Као део експеримента, Мицрософт омогућава подршку за качење ставки у менаџер историје клипборда и бржи/тачнији претраживач на емоји панелу.

Популар Постс