Виндовс 10 олакшава ослобађање системских ресурса за играње игара

 Виндовс трака за игре

Данас, Мицрософт званично уводи огромну исправку за Ксбок Гаме Бар на Виндовс 10. Након ажурирања, које је доступно преко Мицрософт Сторе-а, уграђени алат за играње у Виндовс 10 ће постати мало кориснији са новим виџетима и друга побољшања, укључујући нову функцију која вам омогућава да проверите компатибилност са ДирецтКс 12 Ултимате.

Мицрософт ради на модерном Таск Манагер-у фокусираном на игре око два месеца. Након данашњег ажурирања, можете да подигнете модеран менаџер ресурса или менаџер задатака помоћу прозора траке за игре.

Овај нови виџет Гаме Бар вам омогућава да пратите шта троши вашу РАМ, ЦПУ и ГПУ без потребе да напуштате игру коју играте.Виџет за надзор ресурса траке за игре ради заједно са виџетом перформанси и можете покренути оба виџета да бисте проверили шта би могло да ради у позадини са Виндовс 10 и пазили на брзину кадрова.

 Виџет за надгледање ресурса

Ако пронађете апликацију која једе део ваше РАМ-а или ГПУ-а, можете да кликнете на дугме „Кс“ и завршите процес тамо без напуштања игре коју играте.

Наравно, можете приступити и новом виџету ресурса да бисте надгледали процесе ван игара. На пример, можете да покренете виџет да бисте убили Цхроме-ове позадинске процесе док гледате филм.

Можете приступити новом виџету за надгледање ресурса ажурирањем траке за игре из Мицрософт продавнице. Након што примените ажурирање, притисните Вин + Г и кликните на нову икону „Ресурси“.

 Мени виџета траке за игре

Такође можете да додирнете опцију менија „Виџети“ и изаберете опцију „Ресурси“, као што је приказано на горњем снимку екрана.

Ксбок Гаме Бар додаје Гамецастер и АСУС виџете

Поред тога, Мицрософт доноси два нова виџете треће стране у продавницу виџета за Гаме Бар . Два нова виџета су Гамецастер и АСУС Армори Црате.

Нови Гамецастер виџет вам омогућава да пратите догађаје и стримујете ћаскање када стримујете онлајн. С друге стране, потпуно нови софтверски виџет Асус Армори Црате вам омогућава да прилагодите брзину вентилатора вашег рачунара пребацивањем између 5 различитих режима.

Мицрософт сада такође дозвољава корисницима да провере компатибилност са ДирецтКс 12 Ултимате.

Да бисте проверили компатибилност, покрените траку за игре и отворите Подешавања и идите на функције за игре. Ако ваша опрема за игре није спремна за следећу генерацију графике за игре, Мицрософт ће приказати грешку компатибилности испод графичког поднаслова.

Популар Постс