Виндовс 10 Нотепад би и даље могао да постане засебна апликација која се може ажурирати у продавници

 Нотепад

Нотепад је и даље веома популаран алат у оперативном систему Виндовс 10 и у претходним верзијама оперативног система. Све док Мицрософт настави да Нотепад буде једноставан уређивач текста без гомиле непотребних додатака, вероватно ће остати популаран и подразумевани уређивач текста за кориснике.

Прошле године, Мицрософт је одлучио да направи Нотепад за Виндовс 10 засебном апликацијом која би се могла ажурирати из Мицрософт Сторе-а са функцијама, побољшањима или исправкама.

Апликација Нотепад која се може ажурирати у продавници могла је да омогући Мицрософту да прави поправке и ажурирања ван циклуса издавања функција Виндовс 10 који се одржава два пута годишње. Поред тога, то је такође значило да ће корисници моћи да деинсталирају Нотепад и поново га инсталирају директно из Мицрософт продавнице.Међутим, Мицрософт је прошле године рекао да је одлучио да не укључи верзију Нотепад-а која се може ажурирати у радњи у продукцијске верзије оперативног система Виндовс 10. Овај потез је најављен након што је Мицрософт финализирао развој Виндовс 10 Маи 2020 Упдате (верзија 2004.) у децембру 2019. године.

 Нотепад Сторе

Хвала вам на свим повратним информацијама које сте дали о верзији Нотепад-а у продавници. У овом тренутку, одлучили смо да ово не представимо купцима, саопштила је компанија.

Још увек не знамо зашто се Мицрософт одлучио против верзије Нотепад-а која се може ажурирати у продавници, али изгледа да Мицрософт није у потпуности одустао од идеје.

Мицрософт и даље одржава Сторе верзију Нотепад-а са непознатим исправкама и побољшањима.

У првој недељи августа, Мицрософт је објавио прво ажурирање за верзију продавнице од фебруара, преневши је на верзију 10.2007.1.0 са верзије 10.1912.1.0.

Тренутно, системски захтеви за верзију Нотепад Сторе-а су Виндовс 10 Буилд 19541 или новији. Верзија 19541 или новија је тренутно доступна за тестере на Дев Цханнел-у будућег ажурирања функција Виндовс 10.

 Виндовс Нотепад

У верзијама за преглед, Нотепад је такође добио нову икону, а листа у Мицрософт Сторе-у нам пружа рани поглед на дизајн његовог логотипа.

Ажурирања функција Нотепад-а

Вреди напоменути да је Нотепад у скоријој прошлости добио доста ажурирања функција, као што је подршка за опширну претрагу и индикатор када постоји несачуван садржај.

Омогућавање ажурирања Нотепад продавнице може бити одличан корак јер то значи да ће Мицрософт моћи да ажурира Нотепад без чекања на велика ажурирања функција за Виндовс.

Мицрософтова одлука да поново ажурира Сторе верзију Нотепад-а дошла је након што су гласине сугерисале да би компанија могла да пређе на ажурирање једне функције годишње за Виндовс 10 почев од 2021.

Популар Постс