Виндовс 10 наводно добија подршку за изворне Андроид апликације

 Виндовс 10 Андроид апликације

Мицрософт ради на новом пројекту који ће затворити „празнину у апликацијама“ у Мицрософт продавници (познатој и као Виндовс продавница).

Извештаји о покретању Андроид апликација изворно на Виндовс 10 сежу до 2014. године када је Мицрософт почео да истражује „Пројецт Асториа“ и „Пројецт Исландвоод“, који су требали да дају програмерима начин да своје Андроид и иОС апликације пренесу на Виндовс телефоне.

У 2015. години, Мицрософт је напустио Пројецт Асториа из два разлога – Виндовс програмери су били незадовољни Мицрософтовим приступом и пројекат је укључивао „Андроид подсистем“, због чега се Виндовс 10 Мобиле временом успоравао.Уз Виндовс 10 апликацију Ваш телефон, можете да стримујете Андроид апликације на радну површину , али технолошки гигант сада ради на новом пројекту који ће вам омогућити да локално покрећете Андроид апликације.

Нејасно је како Мицрософт планира да омогући подршку за Андроид апликације у оперативном систему Виндовс 10, али извештаји сугеришу да ће компанија омогућити корисницима да покрећу Андроид апликације изворно преко Мицрософт Сторе-а.

Теоретски, програмери ће моћи да објаве апликације у Мицрософт Сторе-у и свако ко има компатибилан Виндовс хардвер би требало да може да их инсталира.

Шта ово све значи за Виндовс програмере и затварање јаза у апликацијама у Мицрософт Сторе-у остаје да се види. Мицрософт има дугу историју подршке Виндовс програмерима и овај потез би такође могао да отуђи Мицрософтову сопствену базу програмера ако пројекат буде успешан.

Гоогле Плаи продавница је тренутно пуна и квалитетних и ужасних апликација, а да не помињемо лоше корисничко искуство апликација оптимизованих за мобилне уређаје на Виндовс 10.

Свакако, Андроид апликације у оперативном систему Виндовс 10 звуче као амбициозан план, а такође би могле имати користи за Виндовс 10Кс, који ће покретати само УВП и ПВА-ове из Мицрософт Сторе-а.

Према изворима, Андроид апликације би могле да стигну на Виндовс 10 у другој половини 2021. када се очекује да ће технолошки гигант лансирати нови кориснички интерфејс за десктоп рачунаре.

Популар Постс