Виндовс 10 мучи кориснике обавештењима о подешавању надоградње

Мицрософт бомбардује кориснике Виндовс 10 екранима који их обавештавају о својим услугама и функцијама као што је ОнеДриве.

Након најновијих ажурирања за Виндовс 10, чини се да је дошло до пораста у Промпту на целом екрану „Искористите још више“ из Виндовс-а. Овај упит је раније био приказан само при првом покретању уређаја или након чисте инсталације оперативног система Виндовс 10, али је Мицрософт касније почео да приговара више корисника обавештењем.

Можда ћете добити упит Добијте још више од Виндовс-а са информацијама о додатним услугама као што је Виндовс Хелло које можете да подесите. Корисници су нам рекли да се обавештење појавило након недавног ажурирања оперативног система Виндовс, вероватно фебруарских и мартовских закрпа. Искористите више од Виндовс-а

Према Мицрософт-у, искуство подешавања након надоградње је било најавио у мају 2018. и испоручен је са Виндовс 10 верзијом 1903.

Мицрософт каже да Виндовс промпт истиче бројне услуге које можете да користите након подешавања Мицрософт налога. На пример, обавештење препоручује корисницима да прегледају следеће услуге:

  • Ваш телефон – Повежите свој Андроид телефон са Виндовс рачунаром.
  • Виндовс Хелло – Мицрософт вам препоручује да подесите Виндовс Хелло ради додатне безбедности.
  • Оффице 365 – Обавештење промовише Оффице 365.
  • Искуство на више платформи и уређаја са Мицрософт налогом.
  • Један погон.

Овим упитом, Мицрософт се нада да ће навести више корисника да открију услуге Виндовс 10 и Мицрософт налога и да их користе. Промпт преко целог екрана могао би бити користан за многе и застрашујући за неке људе јер личи на прво искуство покретања/новог уређаја.

Ако не желите да подесите ове услуге или сте већ омогућили неке од њих, можете прескочити обавештење, али упит може поново искочити након инсталације ажурирања или повремено након поновног покретања.

На срећу, Мицрософт вам омогућава да убрзате процес покретања оперативног система Виндовс тако што ћете трајно онемогућити промпт. Да бисте онемогућили ово обавештење, следите ове кораке:

  • Притисните тастер Виндовс + И да бисте отворили Подешавања.
  • У подешавањима идите на Систем > Обавештења и радње.
  • Померите се и потражите „Предложите начине на које могу да завршим подешавање свог уређаја да бих на најбољи начин искористио Виндовс“
  • Опозовите избор ове опције и обавештење се више неће појавити.

Требало би да онемогућите промпт ако сте свесни ових услуга јер то може да убрза процес Виндовс Упдате.

Популар Постс