Виндовс 10 Кс подржава Вин32 апликације, Сандбок и друге функције

 Виндовс 10Кс почетни екран

Слика љубазношћу: МКБХД

Склопиви рачунари и рачунари са два екрана могли би да буду следећа велика ствар, а за њих ће постојати верзија Виндовс 10. На догађају Сурфаце 2. октобра, Мицрософт је најавио нови оперативни систем под називом „Виндовс 10Кс“ који ће покретати уређаје са два екрана као што су Сурфаце Нео и Леново ТхинкПад Кс1.

Виндовс 10Кс интерно под кодним именом „Санторини“ заснован је на дугом причама Виндовс Цоре ОС , нова платформа која обећава смањену и поједностављену модуларну верзију Виндовс-а.Већ неко време знамо да Виндовс 10Кс неће бити ограничен на апликације универзалне Виндовс платформе (УВП), а Мицрософт ради на додавању подршке за покретање Вин32 апликација у контејнеру.

Ново цурење је сада потврдило да ће Виндовс 10Кс подржавати традиционалне апликације, Виндовс Сандбок и постојећа безбедносна решења која нуди Мицрософт.

Према ЛинкедИн послу пошта открили смо, Мицрософтов тим за језгро Азуре Цоре ОС ради са Виндовс тимом на развоју контејнера. Са контејнерима, Мицрософт планира да донесе „побољшану безбедност, изолацију и компатибилност“ у Виндовс 10 Кс.

Технологије контејнера омогућавају подршку за Вин32 апликације које се испоручују у Виндовс продавници, традиционалне Вин32 апликације, Виндовс Сандбок, Виндовс Дефендер Апплицатион Гаурд и Сервер Цонтаинерс на Виндовс 10Кс.

 Сандбок на Виндовс-у

Мицрософт запошљава главног руководиоца софтверског инжењеринга са 10+ година искуства који ће испоручити виртуелизацију ОС-а, безбедносна унапређења и драјвере за будућу верзију Виндовс-а.

Тим Цонтаинерс сарађује са саиграчима широм Виндовс-а како би дизајнирали, развили и омогућили нове сценарије који користе контејнере за побољшану безбедност, изолацију и компатибилност, наводи се у листи.

Као по другом ЛинкедИн послу пошта , Мицрософт жели да подстакне маркетинг Виндовс 10Кс са јаким фокусом на „позиционирање и размену порука“ за такве уређаје.

Популар Постс