Виндовс 10 Кс ће доћи са функцијом позадине налик мацОС-у

 Виндовс подешавања

Виндовс 10 Кс, нови оперативни систем заснован на Мицрософтов модуларни пројекат Виндовс Цоре ОС , недавно је приказан заједно са Сурфаце Нео. Док је Виндовс 10 Кс креиран и оптимизован за уређаје са два екрана, он ће стићи и на традиционалне лаптопове, према документима који су процурили.

Виндовс 10 Кс ће доћи са бројним ексклузивним функцијама укључујући покрете, нови центар за акцију, искуство закључавања екрана, мени Старт, траку задатака и побољшано искуство Виндовс Упдате. Чини се да су још једна карактеристика динамичне позадине, према новом извештају који су потврдили и наши извори.

Динамичке позадине су већ доступне на мацОС-у и то је једна од веома хваљених функција. Мојаве, нова верзија мацОС-а, садржи пустињску позадину која се мења у зависности од доба дана. Мојаве десктоп

Виндовс 10 Кс би могао доћи са сличном позадином која би се мењала током дана, одражавајући излазак, залазак сунца и друго доба дана. Мицрософт може да користи подешавања времена, геолокације и локације како би омогућио несметан прелазак са једне позадине на другу.

Мицрософт се агресивно фокусира на Виндовс 10 Кс и Виндовс Цоре ОС, а софтверски гигант ради на великим побољшањима. Прошле године смо известили да Мицрософт поново ствара Акциони центар како би га ускладио са овим напорима.

 Акциони центар

Концепт заснован на новом Акционом центру

Ово је потврђено преко ЛинкедИн профила Мицрософт софтверског инжењера, који је открио да Виндовс Схелл тим ради на Виндовс Цоре ОС варијацији Ацтион Центер-а како би креирао и одржавао цевовод за обавештења.

Слично томе, Мицрософт се нада да ће решити све проблеме са ажурирањем оперативног система Виндовс на Виндовс 10 Кс. Према извештајима и ЛинкедИн профилима инжењера, Виндовс 10 Кс и Виндовс Цоре ОС су дизајнирани да понуде глатко искуство Виндовс Упдате.

Циљ Виндовс Цоре ОС-а је такође да убрза процес Виндовс Упдате и испоручи стабилна ажурирања која се могу брзо деинсталирати. Корисници ће моћи да заврше инсталацију ажурирања функција без дугог чекања.

Такође је вредно напоменути да Виндовс 10 Кс неће стићи као ажурирање на ваше постојеће уређаје, али ће постојати неки начини за инсталирање оперативног система на било који уређај.

Популар Постс